Зима

Зима
Пролет

7 август 2020 г.

ZDF обясни протестите и корупцията в България на децата в картинки (видео)

Корупция означава, че политиците не използват властта си в името на народа, а в името на собствените си предимства
 

Германската обществена телевизия ZDF обясни протестите в България на децата в картинки - с елементарен и разбираем текст.

Превод на видеото, посветено на протестите в България:

"България е най-бедната страна в Европейския съюз. Много хора там изкарват много малко пари. Затова много хора са напуснали България. Протестиращите обвиняват за това управляващите. Сред обвиненията към политиците е корупцията. Корупция означава, че политиците не използват властта си в името на народа, а в името на собствените си предимства.

Например, че слагат в собствения си джоб пари от държавата, вместо с тях да направят нещо за страната. Корупцията е забранена, но в България това продължава да се случва. Затова например в училищата и болниците не достигат пари. Протестиращите казват, че корумпираните политици са причина за това страната да не се развива толкова добре. Те настояват политиците да подадат оставка и да управляват други.

Друго от исканията е съдилищата в България да се противопоставят на корупцията и да наказват политиците. Но това се случва много рядко. Протестиращите вярват, че съдилищата работят заедно с корумпираните политици, вместо да ги проверяват. Затова протестиращите настояват нещо да се промени и в съдилищата."



Няма коментари:

Публикуване на коментар