Есен

Есен

9 септември 2020 г.

Алфата и омегата - Онуй, първи държавен и партиен ръководител на Мутроландия

Много е страшно, когато политик започне да смята, че държавата – това е той...
 

Естествено, Онуй не пропусна и днешния ден да ни срази с размислите си колко е безценен и незаменим за България. 

Направо е алфата и омегата на цялата българска политика, а ако той напусне, земята ще спре да се върти, гравитацията ще бъде отменена, а ние ще се хвърляме от терасите и ще се палим от мъка и отчаяние заради загубата. Апокалиптичната картина беше начертана с размах от Онуй в негово поредно изцепване в социалните мрежи.
 

Разбирам, че ние, българите, които протестираме вече два месеца, сме мафията. Защо ли си мислих, че протестите са точно срещу мафията, окопала се във властта? Защото, за да си мафия, трябва да имаш власт, пари и да прегазваш закона. Някак си само Онуй и шайката ми се връзват на тази дефиниция. Освен, че сме мафиоти, разбрах, че не знаем какво да правим, ако Онуй подаде оставка.
 

Явно съдейки по собствената си посредственост и мисли, Онуй е решило, че никой друг не разбира нито от управление, нито от политика. И тук си позволявам да заявя решително, че всеки хванат от улицата произволно, е доста по-подготвен да управлява, от този банкянски тулуп. Защото титлата „д-р на физкултурните науки“ някак си не ми се връзва с управленски познания. А как да въртиш маркуча в пресечена местност няма как да формира държавнически възгледи. Държавата от повече от десетилетие се управлява на автопилот именно, защото Онуй нищо не разбира освен от усвояване на пари и пълнене на чекмеджета, в която дисциплина, признавам, има безспорни успехи, както видяхме от видео и от снимки.
 

Много е страшно, когато политик започне да смята, че държавата – това е той. И, че без него ще настъпи апокалипсис. Всеки е заменим. А пък Онуй – заменим от всеки срещнат. Толкова ниско е свалил летвата в политиката, че буквално всеки селски идиот спокойно може да се впише в политическата управляваща класа, без да предизвика учудване.
 

Аз знам какво правя и какво искам. Искам мутрите да бъдат ИЗРИТАНИ от властта, както и да им бъде потърсена наказателна и обществена отговорност за престъпленията им. Искам в управлението да влязат чисти и почтени хора, професионалисти, които да поставят интересите на България над собствената си алчност и амбиция. Искам умни хора в политиката. Искам възмездие за престъпления срещу Родината. Искам нормална политика и държавници, а не скудоумни психопати, които не смеят да се пуснат от властта.
 

Тези, които се смятат за незаменими, обикновено си отиват с начална засилка и много груби методи. България я е имало 13 и повече века и без тази мутра. Ще я има и в бъдеще!

И НИЕ ЗНАЕМ КАКВО ПРАВИМ!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар