Зима

Зима
Пролет

10 септември 2020 г.

Какво представляват квотите

Всичко изглежда чудесно, докато един ден синдикатите не се огледат в тази чудесна компания 

Сега ще ви разкажа съвсем накратко какво представляват квотите.

Представете си една западна компания от около 50 души в произволна западна държава. В компанията има един българин, един унгарец, един италианец, един португалец, трима поляци. Всички останали са местни. Работодателят има един-единствен критерий и той се нарича професионализъм. Работиш добре - печелиш добре - живееш добре. 

Всичко изглежда чудесно, докато един ден синдикатите не се огледат в тази чудесна компания и не я погнат за това, че макар да има чужденци, в компанията всички са с грешния цвят на кожата - бял. Което е проблем. Синдикатите задължават компанията незабавно да отвори квоти. 

Работодателят веднага взима на работа две момчета от малцинствата, да работят като чистачи. Едното момче се отказва след около месец, защото бил стресиран от многото работа. Другото момче... Да речем, че просто не си дава много зор. Един ден го намират заспал в тоалетната и побеснелият работодател го уволнява. 

О, така ли? Внезапно се оказва, че момчето не е било уволнено за мързел и липса на професионализъм, а е било "жертва на расизъм", че много е страдало, че е "единственият цветнокож в компанията, което му е причинило множество психически страдания" и най-важното - "в компанията няма тоалетна с биде" според изискванията на вярата му. 

Познахте - момчето осъжда компанията. Дебело.
Вече знаете какво представляват квотите.



Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар