Зима

Зима
Пролет

9 септември 2020 г.

Под маската на хуманизма и чудесните лозунги виждаш уродливото лице на либералната диктатура

Ако някой иска да филмира Хамлет, може да го направи спокойно, при условие, че принцът е чернокож, Офелия е в инвалидна количка, а Розенкранц и Гилденщерн са гей двойка...
 

Академията за кинематографично изкуство въвежда нови стандарти, свързани с диверситета, за да може един филм изобщо да бъде допуснат да се бори за Оскар. 

Целта е във всяка лента да има фиксирани квоти за цветнокожи, жени, гей хора, представители на L.G.B.T.Q. общността и хора с увреждания. Насърчавани ще бъдат филми, чийто сюжет ще бъде фокусиран върху историята на някое малцинство.
 

Тоест, ако някой иска да филмира Хамлет, може да го направи спокойно, при условие, че принцът е чернокож, Офелия е в инвалидна количка, а Розенкранц и Гилденщерн са гей двойка.
 

Това ми напомня за знаменитата фраза "С железен юмрук ще изпратим човечеството в щастието". Под маската на хуманизма и чудесните лозунги виждаш уродливото лице на либералната диктатура.
 

Виждам, че тази новина се приема със смях и закачки у нас. Чета коментари, че "това няма как да стане в България". Има, има. Ние си имаме либерална партия, спонсорирана баш от онези кръгове, които стоят зад всички подобни инициативи в западното общество. 

И ако някой ден тази партия дойде на власт, тя ще донесе кошница, пълна с либерален рак. 

 Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар