Лято

Лято

24 септември 2020 г.

В Страната на внезапно изчезналата реалност

Тъжна, непонятна и срамна картина – това ни сервира БНТ за протестите... 

 

Уморих се и се отчаях да пиша за това, което Българската национална телевизия показва или по-точно – скрива.

Цял ден по новините ѝ снощният митинг в София се представя като анонимно, безидейно и странно събитие. Кадрите започват с края на протеста - като изречение, което няма начало. Сякаш целта на събралите се десетки хиляди хора е била само да се блъскат от скука в полицаите и да играят с тях на сляпа баба.
 
Ако човек не е бил там и ако не знае, че става дума за бунт, за протест и за вик срещу мафията и корупцията, може и да не разбере нищо.
Великото народно въстание се представя от БНТ като злополучно мероприятие с трима пострадали полицаи, които случайно били застанали на пътя на разхождащите се по „Цар Освободител“ хора. В добавка имало и един страничен пострадал. В кадър попадат и едно жълто паве, и една малка бутилка минерална вода.
 
Като изгледа човек репортажа, и трябва да се ощипе. Иначе ще си помисли, че е идиот или че е в Страната на внезапно изчезналата реалност, в Страната на внезапно изчезналата истина.
 
Тъжна, непонятна и срамна картина – това ни сервира БНТ за протестите. Уж отразява, уж показва, а всичко е вятър и мъгла. Скрита картинка. Цензура и половина.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар