Зима

Зима
Пролет

23 октомври 2020 г.

Андон Балтаков: Липсва воля за промяна на статуквото

"Не виждам волята за промяна. Компромис е много сложна дума, заредена с много позитивна и негативна енергия."

 

 

"Министерството на културата бяха активна част в писането на този законопроект, защото заместник-министър Мария Гешева беше ръководителят на работната група, която де факто събираше и координираше срещите. 

Те се случваха онлайн. Изпращахме писмени становища до Министерството на културата, обсъждали сме всеки член от този проектозакон с необходимата дискусия, аргументация и план."

Това заяви генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков пред "Дневник" по повод позицията на министерството на културата, че тяхната роля по отношение на проектоизмененията в закона за радио и телевизията е била единствено на организатор.

В сряда той обяви, че е депозирал оставка пред Съвета за електронни медии (СЕМ) заради това, че в качения за обществено обсъждане проектозакон отсъстват предложенията на представителите на Българското национално радио. Промените предвиждат различен начин за финансиране на двете обществени медии. Според Балтаков от текстовете отсъстват предложенията, свързани с начина по който да работят и задълженията на генералните директори и управителните съвети. Според него случващото се е показателно за липсата на воля за промяна на статуквото.

"Не виждам волята за промяна. Компромис е много сложна дума, заредена с много позитивна и негативна енергия. Нека видим какво ще се случи", коментира още Балтаков попитан на какъв компромис е готов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар