Зима

Зима
Пролет

19 октомври 2020 г.

Цън Цон: Гражданите трябва да яхнат политиците, както политиците яхат тях

"В България лошото е, че критична маса от хората са бедни. Човек мисли доста различно, когато е гладен." 

 

"Протестиращите не трябва да се дразнят от това, че определени политически лица яхват недоволството. Напротив, трябва да се възползват от това. Иначе как исканията им ще влязат в парламента и коя изпълнителна власт ще ги реализира – пенсиите, заплатите, цените. Гражданите трябва да използват политиците точно така, както политиците използват тях. Това е здравата демокрация."

Така в интервю за Banker.bg анализира ситуацията у нас българския бизнесмен от китайски произход Цън Цон.

В интервюто Цън Цон каза още:
 

"Може би не е приятно някой да се възползва от теб, но ако си достатъчно зрял и далновиден, ще знаеш, че и ти имаш нужда от него. Зависимостта е взаимна, контролът също. Така изглежда голямата картина.

Има нужда от смяна на кръвта. Не само в политиката. На всеки 10 г. кръвта в един обществен организъм трябва да се освежава. По-късно се разбира дали тя е чиста или мръсна. Но смяната е задължителна. Който управлява прекалено дълго, губи връзката с реалността. Защо в САЩ властта е двумандатна?

В България лошото е, че критична маса от хората са бедни.

Човек мисли доста различно, когато е гладен. А в България много бизнеси фалират, увеличават се безработните, хората не могат да изплащат кредитите си. Като добавим и гафовете на управляващите, всичко това е достатъчно, за да изкара хората на улицата.

Единствено образованието ще повдигне жизненото равнище.

В Китай за едно място в университет се борят 500-1000 кандидат-студенти, в България за един кандидат-студент се борят три университета. Няма как да има качествено образовани граждани по този начин.

В България има недостиг на квалифицирана работна ръка. На инвеститора може да му обяснявате колко ниски са данъците, но те и нулеви да са, когато няма подготвен персонал нищо няма да се получи."


Няма коментари:

Публикуване на коментар