Есен

Есен

19 октомври 2020 г.

Защо няма оставка?

Отговорът се крие в нещо, за което упорито се мълчи...  

 

Този въпрос мъчи съзнанието ни от месеци. 

Защо премиерът не хвърля кърпата, въпреки че му е пределно ясно, че с всеки изминал ден продължава да губи - позиции, гласове, доверие, дори хора от партийната си фирма?
 

Отговорът се крие в нещо, за което упорито се мълчи.
 

Така нареченият брюкселски “План за възстановяване на Европа” предполага в България да влязат няколко милиарда евро, като чувствителна част от тях - БЛИЗО ОСЕМ МИЛИАРДА евро -  ще са за структурни промени с дългосрочна цел, за следващите няколко години. За модернизация, дигитализация, зелена енергия. Това не са пари за социални помощи и за моментна борба с последствията на пандемията върху икономиката. Това са инвестиции, които трябва да бъдат вложени в бъдещето на България. Тоест неща, които изискват много сериозно проектиране и планиране, национално обсъждане, дебати, дори спор. По процедура получаването на тези средства се случва срещу представянето на ясна стратегия. Такава се готви. Само че, както всичко друго от национална значимост - на коляно, между наши хора и под сурдинка.
 

Не си представяйте, обаче, как Дани Кирилов пише никому ненужна нова конституция. Представете си истината - Томислав Дончев в момента се опитва да подреди колода карти, обещани предварително. На Пеевски, Доган, Маджо, Пашата, СИК, ТИМ и който още сяда там на голямата покер-маса, на която проиграват бъдещето ни. Представихте ли си го? Чудесно.
 

Тези БЛИЗО ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО трябва да бъдат раздадени помежду им, без значение Как и за Какво. За хора като тях е важно само Колко.
 

Очаквайте в идните седмици да чуем “грандиозни” планове за проекти, свързани с модернизацията на икономиката и обществените ни системи. Ще бъдат точно толкова адекватни и конкретни, колкото двете пусти ниви, които лично премиерът представи като суперкомпютър и нов ядрен реактор.
 

Докато тези близо ОСЕМ МИЛИАРДА ЕВРО не бъдат раздадени, тъжният шумкар Бойко ще трябва да обикаля ниви и села с джипката, за да ни разфокусира недоволството.
 

Като заложник на алчност, която е по-миризлива от несменяемата му риза.
 

P.S. Споделяйте истините. Медиите не го правят, знаем защо


Радослав Бимбалов

Няма коментари:

Публикуване на коментар