Зима

Зима
Пролет

26 октомври 2020 г.

Туй ли ви беше революцията? И к’во?

На схемата баш й брига. Но пък вие най-после се обозначихте с Мая Обиколната, дето така и не рече отде са й кинтите! 

 

„Отровното трио“: Проведе се първата работна среща на основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове за участие в следващото Народно събрание. На поканата на „Отровното трио“ се отзоваха представители на ПП „Има такъв народ“ и Гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост.

В хода на срещата бе постигнато съгласие за:

– Създаване на обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес;

– Бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция;

– Съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра;

– Създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Общо бе становището на участниците, че недоверието в способността на днешното управление да проведе почтени и честни избори изисква организирана гражданска съпротива. Предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори.



И к’во? Туй ли ви беше революцията? Туй ли ви беше пишман „великото народно въстание“?

Създаване на мрежа от доброволци… – банално, изпробвано, и к’во? Кура му янко! СХЕМАТА тече без изобщо да й брига.

Бързо и прозрачно публикуване на протоколите… – още по-банално и изпробвано. Стотици хиляди протоколи сме публикували. И к’во? Кура му янко. СХЕМАТА си го мести от единия крачол в другия.

Съхраняване на данните в два независими сървъра… – офффф, да си ги носите тия сървъри на рамо. И к’во? СХЕМАТА си работи по неин „сървър“, на който резултатите са ясни още преди мая и христо иванов да са слезли от дувара МУ, а Слави да се обадил на Орлин Алексиев да пита дека е в Схемата.

Създаване на екипи от юристи, които да обслужват постъпилите жалби… – и к’во – като че досега не са подавани стотици хиляди жалби. СХЕМАТА си бачка перфектно без изобщо да се интересува от каквито и да е жалби.

Абсолютно тъпа и безсмислена „среща“. Но! Пък лъсна илюстрацията – за която АФЕРА пише от третия ден на протеста – олайнявихте протеста, обозначихте се като лицата на Мая, която още не е обявила точно откъде вади кинти да обикаля като улава из цяла България, и която хората като я видят след всичките и полит. лупинги сега да се прави на революционерка, бягат с двеста от каквито и да е протести срещу Хунтата.

Слави предстои да го видим как ще изконсумира предстоящите врътки. Стой та гледай.

Честито на онези, които до последно наивно вярваха, че няма да се случи ремикса на „умните и красивите“ от 2014!

Е, случи се!


Веселина Томова, Afera.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар