Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2020 г.

КЗК глоби "Хиполенд" със 125 хил. лева

Собственикът на веригата Мариан Колев и служителите му участваха в антиправителствените протести през лятото 

 

Комисията за защита на конкуренцията е наложила глоба за нелоялна конкуренция в размер на 124,5 хил. лева на търговеца на детски играчки "Хиполенд". 

Решението е взето на заседание на комисията в края на миналата седмица и подлежи на обжалване пред Административния съд на София-област, съобщава Banker.bg.

Според регулатора интернет кампания за промоция на продукти на Lego от началото на годината е довела до нелоялна конкуренция. КЗК твърди, че търговецът е заблудил потребителите, че ако продуктите са изчерпани онлайн, ще могат да бъдат открити във физическите магазини. Регулаторът се аргументира с това, че "случаен" човек е отишъл в един от магазините, където били налични само 5 от рекламираните продукти. В други обекти ги имало и шестте, но той не бил длъжен да обикаля всичките магазини. Интересното е, че въпросният потребител е сезирал Комисията за защита на конкуренцията вместо тази за защита на потребителите.

Собственикът на веригата Мариан Колев и служителите му участваха в антиправителствените протести през лятото. Тогава във фирмата последва акция на НАП, Агенция "Митници", МВР и Държавната комисия за метрологичен надзор, като се твърдеше, че проверките бе били координирани.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар