Зима

Зима
Пролет

25 ноември 2020 г.

Затварят училища и детски градини, фитнеси, заведения и молове

Противоепидемичните мерки влизат в сила от петък вечерта и ще продължат до 21 декември
 

Мерките:

- Удължава се епидемичната обстановка у нас с два месеца, считано от 1 декември до 31 януари. 

- Преустановяват се всички учебни занятия във всички образователни институции. В това число влизат всички ученици от 1-ви до 12-ти клас. 

- Преустановява се присъственото обучение във всички висши училища.

- Преустановява се обучението във всички присъствени и групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

-Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли, както в детски центрове и клубове, предоставящи организирани групови услуги за деца.

- Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

- Преустановява се провеждането на всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключения се допуска по отношение на театрите при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция най-малко от метър и половина и задължително носене на предпазни маски.

- Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 души.

- Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на тази заповед.

- Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18-годишна възраст се провеждат без публика.

- Преустановяват се посещенията във фитнес центровете.

- Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса.

- Преустановяват се посещенията в игралните зали и казината.

"Парковете, градините остават отворени. Не налагаме вечерен час в нито една сфера. Няма и други строги мерки, които са характерни за някои от държавите на територията на ЕС”, посочи здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Здравният министър уточни, че всичко, което не е записано в заповедта, е разрешено.


 



Няма коментари:

Публикуване на коментар