Зима

Зима

25 ноември 2020 г.

Простотия и алчност

Много „сигнални лампи“ светнаха от началото на пандемията, но някой трябва да ги забележи, да ги анализира и да предприеме адекватни действия

 

 

Преди време попитах човек на висока позиция в МОН дали съсипването на образованието може да се дължи на някаква конспирация, чиято крайна цел е опростачването на населението и превръщането му в лесно управляемо стадо от безмозъчни скотове. 

Отговорът беше: „Не, цялата деградация се дължи на алчността и простотията в системата.“ Тези алчност и простотия, които са много по-разпространени и опасни от коронавируса, са и основният ни проблем като нация.

Днес България е пълна с хора, които изкупуват превантивно медикаменти без лекарско предписание, за да се чувстват по-защитени от наближаващата заплаха за здравето им. Зарази винаги ще има, а това, което ни защитава от тях, е имунната ни система, която е в пряка зависимост от начина ни на мислене. Как никой не повдигна въпроса за превенция основана на промяна в мисленето, а от там на храненето, физическата активност и т.н.

А дали физическото ни оцеляване е най-важното нещо, ако сме се превърнали в скотове? А ние натам вървим. Във всяка емисия новини без грам критично мислене ни се поднася информацията за процент на положителните от общия брой направени PCR тестове. А това са числа, които нямат абсолютно никаква стойност и логична връзка с реалните нива на заразяване, тъй като тестването не става на случаен принцип, а се прави основно на хора със симптоми. Как никой не попита защо ни се поднася тази безсмислена информация?

Наскоро в едно бургаско село наши загрижени сънародници не допуснаха обратно в населеното място жена, която е решила да помага в болница в близкия град, за да не ги зарази. Нейните внуци бяха изгонени от местното училище от родители на други деца. Подобни действия говорят сами за нивото на обществото, в което живеем.

Други люде пък имали проблем с ваксините, защото щели да ги чипират. Как не разбраха, че отдавна са ги чипирали чрез електронните им устройства, които предават пълна информация за притежателя им на външни колектори. Не може да не ви е направило впечатление колко често като споменете на глас марка или отрасъл на екраните ви скоро след това излиза свързано тях рекламно съдържание. А има и хора, които продължават да мислят, че и вирус няма и всичко е огромна конспирация…

Именно простотията е тази, която през пролетта остави хората по домовете и затвори парковете и планините за разходки и общуване с природата, които биха подпомогнали психичното им здраве и имунната им система.

Простотията и алчността оставиха България без лекари и учители, защото накараха хората с тези престижни професии да се чувстват недооценени и неуважавани. Вместо да се осигури адекватно заплащане в тези сектори, на които се крепи съществуването на нацията, властимащите предпочитат да купуват военни самолети и кораби, ядрени реактори и други ненужни в 21 век вещи.

Много „сигнални лампи“ светнаха от началото на пандемията, но някой трябва да ги забележи, да ги анализира и да предприеме адекватни действия. Накъдето и да се обърне, човек е заливан от простотия и алчност, които народонаселението иска да превъзмогне, но май няма голямо желание…


 Виктор Кирков

Няма коментари:

Публикуване на коментар