Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2020 г.

Русия с ответни санкции срещу Германия и Франция заради случая „Навални“

Сергей Лавров: Доколкото санкциите на ЕС във връзка с Навални засягат пряко ръководни служители от администрацията на президента на Русия, нашите ответни санкции ще бъдат огледални 

 

Русия е приела и скоро ще обяви ответни санкции срещу Германия и Франция във връзка със случая „Навални“. 

Това съобщи руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руски и акредитирани в Москва чуждестранни журналисти.

„Доколкото санкциите на Европейския съюз във връзка с Навални засягат пряко ръководни служители от администрацията на президента на Русия, нашите ответни санкции ще бъдат огледални“, посочи Лавров, цитиран от БНР.

Той уточни, че мерките ще бъдат насочени срещу ръководни служители в администрациите на лидерите на Франция и Германия.

Руският министър на външните работи отговори и на спекулациите за евентуално присъствие на турски миротворци в Нагорни Карабах. Той беше категоричен, че в района на конфликта ще бъдат разположени единствено руски миротворци.

Турски военни ще има само в центъра за контрол на примирието на територията на Азербайджан, където ще си сътрудничат с руските си колеги.

Лавров коментира и президентските избори в Съединените щати, като подчерта, че Русия ще поздрави победителя след обявяването на официалните резултати. Той допълни, че не очаква промяна в курса на Вашингтон спрямо Москва при евентуална победа на Джо Байдън.


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар