Зима

Зима
Пролет

13 ноември 2020 г.

Борисов води в реанимация двама министри

Защо Борисов и правителството са още на власт? – продължава да виси като „дамоклев меч“ над цялото българско гражданство 

 

В петък, 13-ти, премиерът, военният и социалният министър ще инспектират интензивни отделения в някои болници. 

Борисов ще им покаже как се работи с апаратура за обдишване и как се интубира, за да се осигури проходимост на дихателните пътища. Ще бъде изтъкнато, че всичката техника е осигурил и платил той.

Сачева, Сачева виж каква красива машинка е тая, как само мига: зеленичко, червеничко… Красота! Всичко съм осигурил, няма да оставя един българин гладен... Заповядал съм вертолет да лети, ако трябва и за един човек. Я сега с Каракачанов покажете как се прави изкуствено дишане... Деница и Краси показват.

Звучи абсурдно, но напоследък премиерът ни сервира сюрреалистични сюжети един след друг. Борисов закара здравния министър и директора на „Пирогов“ по пътища в строеж да им показва звукова маркировка (тази "новост" в други държави съществува отпреди Втората световна война…), което и Кафка не може да измисли. Защо да не заведе Каракачанов и Сачева, например, в болниците да се похвали и там какво е свършил. Ни акъл му пречи, ни образование, както се казва. Д-р Борисов в интензивното! Вече ни се е представял като художник, китарист, цветар, супер футболист и тенисист, защо да не го видим и в ролята на лекар? 

А сега сериозно, както бе казал шефът на ЕНП Доналд Туск, след като Борисов му се изповядал... Коронавирусът ни притиска, на прага сме на масова психоза. Борисов обаче се интересува единствено от това да си прави ПР, да се хвали с някакви успехи и да отвлича вниманието на обществото от хаоса, в който той и министрите му хвърлиха държавата. Приоритет му е също да прехвърли отговорността и вината за ескалиращата криза на медиците, фармацевтите, опозицията, протестите и медиите извън кръга на Пеевски. 

Друга цел е да противопоставя едни сектори на други. Затова здравният министър назначи доц. Мангъров да оглави COVID отделението в Инфекциозна болница. Внушено му е било от Борисов, не се съмнявайте. Да ги изправим едни срещу други, бе – е бил аргументът. Дори недостига на някои лекарства бе използван, за да бъдат обвинени първо фармацевти, след това лекари, а накрая „незрялото общество“, което се презапасявало.

Тези интриги и машинации са насочени да прикрият безхаберието на управлението, което не направи нищо през лятото за адекватното посрещане на ескалацията на пандемията в последните седмици.

Затова въпросът: Защо Борисов и правителството са още на власт? – продължава да виси като „дамоклев меч“ над цялото българско гражданство. А докато той управлява, Гешев, Пеевски и Доган ще продължат да се вихрят из държавата като глутница вълци в стадо без кучета и овчар. 

Но не са те виновни, не са.

Интензивно отделение...


Борис Петков, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар