Зима

Зима
Пролет

29 ноември 2020 г.

Седем основни причини за провала на съвременните връзки

Какви са най-честите проблеми в романтичните отношения?
 

С течение на годините и смяна на поколенията връзките стават все по-нетрайни. Любовта е красиво чувство, което обаче става все по-лишено от дълбочина. 

Връзките в нашето съвремие са свързани с несигурност, ревност, похот и изгода. Това са и основните причини голяма част от връзките да не постигат щастлив край. В този контекст нека да изброим 7-те най-основни проблема в съвременните връзки:

1. Похотта измества любовта

Това е една от основните причини, поради които днес повечето от връзките се провалят. Всъщност съвременните връзки са просто глад за похот. Трябва да разберем, че има голяма разлика между Любовта и Похотта. Любовта е привличане към душата, а похотта е просто привличане към тялото.

2. Липса на ангажираност

Това е друга основна причина, поради която повечето връзки не успяват да стигнат до щастлив край. Съвременните двойки се страхуват да поемат дългосрочен ангажимент. Обещаването на милиони неща е лесно, но всъщност изпълнението им изисква много смелост и воля. Хората все по-често предпочитат да развалят нещата (като че ли им е по-лесно), вместо да се опитват да ги поправят.

3. Умора от самотата

Звучи малко смешно, но в действителност истината показва, че много връзки днес възникват малко насила. Просто човек, който дълго време е бил необвързан, влиза във връзка, само и само да се избави от самотата или пък защото иска да си има партньор. Не забравяйте, че да бъдеш неженен е много по-добре, отколкото да си във фалшив брак без любов.

4. Аферите зад гърба

Един от най-често срещаните и най-големите проблеми в съвременните връзки е липсата на вярност. Намесата на третото лице винаги е проклятие и дори и най-хубавата и щастлива връзка, може да бъде силно разклатена. Ако не сте доволни от връзката си, опитайте се да оправите нещата. Ако не успеете, по-добре скъсайте с половинката си, вместо да я предавате, започвайки връзка с друг човек.

5. Несъвместимост на мислите

Разликите между двама души възникват само когато мислите им не съвпадат. Ако един човек каже „Да“, а другият каже „Не“, очевидно е, че това ще бъде сблъсък на мнения и... его. Без съмнение съвременните взаимоотношения се провалят, когато егото застане на пътя на Любовта. Идеалната връзка обаче е свързана с това да дадете първостепенно значение на любовта си и да загърбите егото.

6. Въздействие на социалните медии

Съгласете се, че социалните медии играят ролята на злодей в повечето от връзките днес. Без съмнение технологията ни сближава, но в същото време е и причина, поради която много връзки се провалят. Тайният флирт, личните съобщения и дебненето на снимки, влошават сериозно връзките на много двойки. Освен това хората прекарват голяма част от времето си в социалните медии, забравяйки за личния си живот, което е друга причина, поради която липсва комуникация между партньорите.

7. Връзки от далечни разстояния

Взаимоотношенията, които се поддържат от далечни разстояния, са свързани не само с проблеми с доверието. Много е разбираемо разстоянието да ви накара да се чувствате параноични по отношение на партньора си. Факт е обаче, че в повечето случаи връзките от разстояние не успяват да просъществуват във времето. Основните проблеми, които застрашават тези връзки са липсата на комуникация, самотата, отчуждаването, несигурността и др.


 Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар