Зима

Зима
Пролет

8 декември 2020 г.

Минута мълчание за здравия разум

Здравият разум отдавна ни напусна. Остана безумието на паникьосаното стадо... 

 

Винаги съм си мислела, че законите и управлението на държавата трябва да се основават на естественото право и на здравия разум. 

Последните години се убеждавам, че и двете неща напълно липсват. А "мерките" срещу ковидясване удариха  в десетката на най-малоумните неща, които съм виждала.

Сега ми обяснете каква е логиката да забранят на ресторанти и молове да работят, а големите вериги като "Практикер", "Хоум макс", "Мосю Бриколаж", "Джъмбо" и прочие да работят? 

Каква е логиката в районния съд всички да си чакат пред залата, а в административния всички да чакат пред входа на сградата като мръсни котета?!? 

Каква е логиката пенсионерите да имат "зелен коридор" в магазините, а след това да се гъчкат в автобусите и за вземане на пенсиите??! 

Моля всички, които ги тресе параноята и вече са заприличали на чибурашки от маските, да ми обяснят, че нещо не разбирам....

Тази сутрин в таксито един дебил ме накара да си сложа маската, защото щели него да го глобят. Съществото дори не си задава въпроса в тая тясна кола и с маска и без маска има ли изобщо смисъл. И предпочита да загуби клиент, но не и да рискува с глоба.

Поръчахме ваксини, ама те още не са одобрени!!! Но щяло! Сигурно било, че щяло. Тоест, одобрението и разрешението на здравните власти в ЕС са формални, а не основани на изпитания и клинични изследвания, така ли? И изборът е между ваксина, която не е изпитана по правилата и да изкараш малко по-тежък грип. Или пък да живееш или да не живееш със страничните ефекти на неизпитано лекарство?

В България взеха да умират само от ковидясване. От инфаркт що няма умрели, бе? Защо сутрин НОЩ със заупокойни физиономии не ни уведомяват колко сърдечноболни са починали от удар, инсулт, колко хора от онкозаболявания, колко от бъбречни заболявания? Ей така, бре, да сравним!

Защо смъртоносни заболявания като рак, цироза, бъбречна недостатъчност не се лекуват и хората не умират от тях? Може би защото парите за клиничните им пътеки не са достатъчно? Защо хората умират пред стълбите на болниците и в линейките заради отказ от здравеопазване?

Защо си мислите, че при този вирус и с маска и без маска ще бъдете пощадени? Друг път. Ще хванете и пневмония заради елементарното замърсяване и развитие на бактерии в парцала. 

Защо в Германия и Испания правителствата помагат на всеки гражданин и бизнес, а тук са озверели и не само не помагат, но и пречат. НАП са откачили да извършват проверки и ревизии, фонд "Земеделие" си събира обратно всички дадени пари, ЧСИ-тата вилнеят, бързите кредити притискат хората... ама си мислите, че правителството ви мисли доброто!

Здравият разум отдавна ни напусна. Остана безумието на паникьосаното стадо. Минута мълчание...


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар