Зима

Зима
Пролет

24 декември 2020 г.

Лизашки се оля и на празника

Лизашки, Плювналиев и прочие подлоги на властта е редно тези светли дни да се скрият и да престанат да пръскат злъч и отрова 

 

Един пишман професор днес не се посвени отново да говори глупости по медиите. 

И то професор по конституционно право, което по презумпция би трябвало да означава, че поназнайва някои неща от управлението на държавата. Да, ама не! Така си мислим! 

Лизашки след дълбокомислен анализ стигнал до извода, че демокрацията не можела да се събори с протести. Визирайки тазгодишните протести срещу правителството. Дори при повърхостен анализ, стигам до следните изводи:

- Лизашки смята, че живеем в демокрация.

- Лизашки е на мнение, че протестите целят да преустановят демокрацията и да дойде нещо друго на нейно място.

- Лизашки е убеден, че с протести демокрацията не може да се унищожи.

- Лизашки е сигурен, че Президентът Радев е паднал от небето, за да ни върне в тридесетте години /?!?/.

Да започна с първото твърдение. Демокрация по принцип означава "власт на народа". В случая би трябвало да имаме представителна демокрация. И властта да произтича от народа. Ама не е така. Властта произтича от кукловодите и договорките, а народът служи за фалшивите декори на сцената на истинската власт. Демокрацията по принцип означава и свобода и равенство. Свободата обаче е илюзия за всички, освен за управляващите, където се е трансформирала в слободия, а равенство отдавна няма. Защото сит на гладен не вярва. А класовото разделение и социалното неравенство стигат африкански размери.

По второто твърдение не знам защо Лизашки така наивно, да не кажа дебилно, се е заблудил. Протестите са израз винаги на искане за демокрация, свобода и равенство. И демокрацията не се унищожава с протести, а с насилие, манипулации, страх и репресии. А не със свободното изразяване на волята на народа. Точно протестите искаха свобода и равенство и върховенство на закона, искаха власт на народа, а не власт на мутрите. Ако Лизашки счита, че мирните протести целят унищожаване на демокрацията, да си изяде дипломата и да се скрие някъде! 

По третото твърдение считам, че самото то си противоречи. Протести има, за да се защити демокрацията. Самите протести са израз на властта на народа и неговото мнение и глас към управляващите. Лизашки, какво преподаваш на студентите си, бре?!?

Тъй като Лизашки е един от тези, които са на хранилка и отвреме навреме за цвят го хвърлят на амбразурата да плямпа глупости срещу Президента Радев, да посоча, че генерал Радев не е само една личност, пък било и то президент. Той е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА ДЕЕСПОСОБНИ БЪЛГАРИ! Нас ли наричате паднали от небето и  нас ли ни обвинявате, че искаме да върнем България в тридесетте години?!? Или на Лизашки не му харесва, че Президентът Радев /който не е паднал, а лети в небето/, защитава народа и иска демокрация и справедливост и върховенство на закона! 

Всъщност, този пост е излишен. Защото няма как да убедиш някого, който е зависим от финикийците. И от благоволението на властта. Да се поотърка у властта е мечта на не един некадърник и подлога. С това се чувствам значими. Защото всъщност кой щеше да е чувал тази година за Лизашки, ако не бяха помиите, които изсипа срещу Президента и българите?!? 

Лизашки, Плювналиев и прочие подлоги на властта е редно тези светли дни да се скрият и да престанат да пръскат злъч и отрова. И с тях ще се заемем, когато му дойде времето!

И освен мутрите, вън трябва да са и техните подлоги!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар