Зима

Зима
Пролет

22 декември 2020 г.

Сан Икер се завърна в "Реал" Мадрид

„Горд съм да се върна у дома. Изправен съм пред ново предизвикателство с целия ентусиазъм и желание на света.“

 

 

Легендарният вратар Икер Касияс се върна обратно в "Реал" Мадрид. 

Информацията официално бе оповестена от испанския гранд. Той става заместник на изпълнителния директор Хосе Анхел Санчес.

Касияс е легенда на "Реал" Мадрид и представя ценностите на „кралския“ клуб. Той е най-добрият вратар в историята на „Белия балет“.

Сан (Свети) Икер носи екипа на юношеските и представителните формации на "Реал" в продължение на 25 години. Той спечели 19 титли през годините, когато защитаваше екипа на "Реал" Мадрид – 3 трофея от Шампионска лига, 3 трофея от Световните клубни първенства, 2 европейски супер купи, 5 пъти шампионската титла в Ла Лига, 2 Купи на Краля, 4 пъти Суперкупата на Испания. Касияс е и един от най-обичаните играчи от привържениците на "Белия балет".

В Португалия с "Порто" той спечели два пъти шампионската титла в първенството, веднъж купата и веднъж суперкупата на страната.

С националния отбор на Испания има 167 мача, като спечели световната титла и два пъти стана европейски шампион. Също така стана световен шампион с Испания U-20.

Спортната му кариера и човешкото му измерение са признати с престижни награди като тази на Принца на Астурия, Големият кръст на Кралския орден за спортни заслуги, Златният медал на Кралския орден за спортни заслуги и Златният медал на общността в Мадрид.

„Горд съм да се върна у дома. Изправен съм пред това ново предизвикателство с целия ентусиазъм и желание на света“, написа Касияс в Twitter, цитиран от Dsport.bg.

В началото на август като вратар на "Порто" Касияс сложи край на кариерата си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар