Зима

Зима
Пролет

22 декември 2020 г.

Дмитрий Песков: Навални има мания за преследване и мегаломания

Появилите се "разследвания" на инцидента с Алексей Навални не са в състояние да дискредитират ФСБ на Руската федерация 

 

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че информационният шум, който Алексей Навални вдига около себе си, е проява на мания за преследване и мегаломания. 

Говорителят на Кремъл изрази това мнение във вторник пред репортери, подчертавайки, че това е неговата лична гледна точка.

"Вероятно ще злоупотребя малко и ще си позволя да изразя лична гледна точка, която обикновено не изразявам, защото нямам право да го правя. Като цяло може да се каже, че пациентът има изразена мания за преследване, може също така ясно да се установяват определени прояви на мегаломания. Както се казва, той дори се сравнява с Иисус", каза Песков.

Той призова именно от тази позиция да се разглеждат твърденията на Навални, че е бил отровен от руските специални служби. В същото време Песков отбеляза, че Кремъл не е гледал това видео, тъй като има достатъчно друга работа в президентската администрация.

Дмитрий Песков е сигурен, че появилите се "разследвания" на инцидента с Алексей Навални не са в състояние да дискредитират ФСБ на Руската федерация. 

"Това е опит за дискредитация, но, разбира се, такива опити не могат да дискредитират Федералната служба за сигурност", каза говорителят на Кремъл. "Според конституцията Федералната служба за сигурност играе много важна роля, защитавайки вас и мен от тероризъм, екстремизъм, различни смъртни опасности, разбира се, тя играе тази роля много добре и много ефективно", добави той.

Кремъл и досега няма достатъчно данни, че Алексей Навални е бил отровен.

"Нито Кремъл, никой не може да говори еднозначно за някакво отравяне", каза Дмитрий Песков. 

"Неведнъж сме казвали, че за съжаление не сме в състояние да получим информацията, необходима за разследването, от нашите колеги в Берлин, от лекари в "Шарите" и от лекарите, които работят в лаборатории в Берлин, Швеция и Франция", добави представителят на Кремъл.

Алексей Навални

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар