Зима

Зима
Пролет

13 декември 2020 г.

Сърмите изместиха свободата

Лъвове в зоопарк, това сме ние. Опитомени, смирени, с извадени зъби и нокти. Чакайки благоволението на пазачите кога ще ни нахранят... 

 

Удивително е как хората изхвърлят от съзнанието си всичко, което е реалност. 

Идва Коледа /съответно свинско и винско и, разбира се - сърми/, започнаха лигавите картинки с ангелчета и снежинки, пожелания, рецепти... ако ще и адът да настъпи, винаги ще се намери някой, който да си живее, без нищо друго освен косата да му тежи върху главата.

Управляващите мутри минаха всички граници на приемливото, хора умират заради ОТКАЗ от здравеопазване, вместо да помогне на хората, Онуй дава пари за магистрали и отново перачницата за пари - тол-системата, а освен няколко немощни възражения от немай къде, друга съпротива няма!

Разбира се, много от вас ще ме критикуват, че хората имат нужда от празници и едното не изключва другото. Да, ама не! Прилича ми на весело семейно събиране по време на кървава война. А мутрите това чакат да ни обяснят колко сме доволни и просперираме при тяхното управление. 

Явно протестираме само при хубаво време, когато нямаме по-важни задачи като например да правим баници и сърми и ако някой постоянно ни ръчка. Осмислянето липсва.

Тази Коледа ще е тежка за много хора, които няма да могат да сложат нищо на трапезата си. Но вместо всички да се вдигнат, всички просто мрънкат. Над опустошената от мутрите територия се носи едно голямо мрънкане. Здравеопазването се оказа едно от най-слабите звена в управлението. Вместо протести, искане на оставки и справедливост, кротко умираме пред стълбите на болниците, превърнати в пазар за живот и смърт.

Лъвове в зоопарк, това сме ние. Опитомени, смирени, с извадени зъби и нокти. Чакайки благоволението на пазачите кога ще ни нахранят... гордеете ли се, горди българи, с това, в което се превърнахме!!!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар