Зима

Зима
Пролет

24 декември 2020 г.

Извънреден брифинг, който отказваме да отразим

Да се извиниш на Коледа за слабостите на нещото, което управляваш, се иска морал, сила и достойнство...

 

 

Здравният министър: с хубав костюм, нагласен, прическа, лъснат… 

Вижда микрофона и започва да реди: Ставаме все по-силни, все по- информирани. Човечеството се изправя , ваксините идват. С тях ще преодолеем най- тъмните страници в историята ни. Болестта отстъпва пред усилията на всички , които от началото на пандемията са на първа линия - хората в болниците, в линейките, в спешните центрове.

Благодарение на техните усилия ние сега сме тук. Само заедно и с постоянство ще отвоюваме победата. За последната седмица в страната са излекувани 16 000 души.

Клише, след клише, след клише, след клише… Уж здравен министър, а говори като министър на пропагандата. Кога се изпидепса?...

И понеже е Бъдни вечер, а утре Коледа – си представяхме подобно мероприятие малко по-различно.

Да се споменат медиците е естествено. Както и всички, които се борят като тигри с пандемията според силите си и въпреки някои неадекватни действия на властта. Да се споменат и хората, които обикаляха с часове и дни болници, за да получат медицинска помощ и не я получиха. Някои от тях си отидоха.

Въпреки това българите вярват и ще вярват на своите лекари и сестри, защото те наистина заслужават уважение и респект. Което не може да се каже за ръководството на държавата и в някои случаи на здравните власти.

Министърът пръв трябва да заяви, че здравната система е скапана и трябват спешни, тежки реформи. Лекари и пациенти, малки и големи, богати и бедни – това е нашето здравеопазване, от него зависи бъдещето на нацията, редно е да направим необходимото. Коледните празници са отличен повод да погледнем напред.

Нещо от този род трябваше да чуем на брифинга. Защото, драги министре, все още има медици, които чакат обещаната държавна помощ, недостигат лекарства, няма ги и електронните рецепти, за които чухме приказни обещания и клетви, а не една и две болници са в окаяно състояние.

Да се извиниш на Коледа за слабостите на нещото, което управляваш, се иска морал, сила и достойнство. Премиерът може да е прост, но далеч не всички българи са такива. Малко уважение би било от полза.

Честно казано, повечето брифинги сякаш се организират, за да се харесат участниците в тях на премиера Борисов, а не заради гражданите. Което е много, много тъжно, защото и първокурсника по медицина е сто степени над... него и останалите...

 

Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар