Зима

Зима
Пролет

9 декември 2020 г.

Отговорът на провинциалните прасета

Ние, прасетата, сме българския народ. Не ти и мъжа ти, които дори не сте българи, а имаш наглостта да гониш българи от собствената им столица. Хайде малко слез на земята и си свали навирения нос...  

 

Някаква самоповярвала си женица наплю по-голямата част от България, като си присвои столицата и разпореди "Марш от моята София!". 

Като започвам с това, че като пловдивчанка не харесвам особено София и нямам особено високо мнение за жителите й и смятам, че голяма част от простотията в държавата е породена именно от там, да кажа няколко думи на парвенюто Кремена.

Когато София става столица, е едно неособено голямо провинциално и захлупено градче. Пловдив след Съединението прави жертвата да се откаже да бъде столица, за да не разделя българите. В следващите век и нещо де що има селянин с претенции, се пресели да живее там, като започнахте да се делите на кореняци-селяни и приходящи селяни. Тук изключвам наистина старите софиянци, които имат достатъчно култура и най-вече възпитание дори да не повдигат въпроса.

Ние, прасетата, сме българския народ. Не ти и мъжа ти, които дори не сте българи, а имаш наглостта да гониш българи от собствената им столица. Хайде малко слез на земята и си свали навирения нос. 

Пък ако не ти харесва в БЪЛГАРИЯ, винаги може да се изнесеш ти!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар