Зима

Зима
Пролет

27 януари 2021 г.

От 1 февруари само със защитна маска за лице

Слага се край на възможността вместо маски да се използват шлемове, шалове или други средства, покриващи носа и устата 

 

На фона на опасенията за новите варианти на коронавируса, за които се предполага, че се разпространяват по-лесно и може да са по-смъртоносни, България се присъединява към други държави, които затягат мерките за носене на маски на открито, предава Bulgaria ON AIR.

С една от три издадени във вторник заповеди на здравния министър проф. Костадин Ангелов се слага край на възможността вместо маски да се използват шлемове, шалове или други средства, покриващи носа и устата.

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и подобни събития, пише в заповедта на министъра.

По този начин страната ни се присъединява към други европейски държави, въвели подобни ограничения.






Няма коментари:

Публикуване на коментар