Зима

Зима
Пролет

26 януари 2021 г.

Първи новини за тъмните сделки с листите за изборите

Вече са завъртяни милиони в кампанията и е сигурно, че ще се действа подло и брутално, под лозунги за демокрация, честност и почтеност...

 

 

"Трябва да спечелим на всяка цена! На всяка – ясно ли ви е?! Не ме интересува какво ще правите и какво ще струва – искам победа!"

Това е краткото указание на Бойко Борисов към членовете на Изпълнителната комисия на партията. С това започна кампанията за набиране на предложения за народни представители.

От днес до 8 февруари структурите на управляващите в страната ще събират номинациите. Спуснати са вътрешни критерии, на които кандидатите трябва да отговарят. Какви точно са те, още не е ясно а и не е важно.

Номинациите ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една от структурите на партията.

Всичко това звучи декларативно и формално. Ееех, всеки може да кандидатства за листата и ако е свестен човек, професионалист, образован и с опит – има огромни шансове. Това е посланието, адресирано до наивниците. Съвсем друга е действителността.

Водачите на десетина от листите са ясни отсега – министри от кабинета „Борисов 3“. Те са участници в тоталния грабеж през последните години и са мотивирани да се борят със зъби и нокти да останат в парламента, за да ползват имунитета, ако „след изборите започнат разследвания на техни действия. Това го признават сегашни депутати от ГЕРБ, които не желаят да бъдат цитирани с имената им.

От известно време упорито се говори, че главните съставители на листите и подбора на нужните хора са бившият финансов министър Владислав Горанов и шефът на тв „Европа“ Георги Харизанов. И двамата са от личната гвардия на Борисов и се ползват с доверието му. Засега. Нещото, което ги обединява е забогатяването им през последните години и принадлежността им към орташкия кръг към властта.

Бившият финансов министър Владислав Горанов се подвизава в „изнесен офис“, който се намира в ресторант в Руския културно-информационен център на ул. „Шипка“ в столицата. Там провеждал важни срещи и консултации с доверени бизнесмени и политици. Той бе принуден да подаде оставка през лятото, когато Борисов обяви, че ще се раздели с министри, за които има силни съмнения, че са от „квотата“ на ДПС и по-точно на Делян Пеевски. Топлите връзки на Горанов с движението и Пеевски са известни отдавна, въпреки че той отрича. Към творческата му биография преди месеци бизнесменът Васил Божков прибави информация, че му е предал около 67 милиона кеш, за него и за премиера Борисов. Последва категорично отричане от двамата, но засега положението е дума срещу дума. Горанов обаче със сигурност знае, че е много вероятно Божков да има преки доказателства за предадените пари, което може да го извади от строя в някой важен момент от кампанията. Особено, ако самият Горанов се кандидатира за депутат. Говори се, че му било предложено водещо място в листите на ДПС, както стана преди време с финансовия министър на Орешарски Петър Чобанов, но в крайна сметка се решило, че Горанов е по-ценен  за движението в ГЕРБ.

Възможно е обаче и вариант, при който Божков да използва доказателства срещу Горанов, за да вкара чрез него „троянски коне“ в партията на Борисов. Звучи екзотично, но в задкулисните игри такива похвати са чести. Освен това предателствата в средите на българските политици са част от „ценностната“ им система…

А това, че Пеевски ще вкара свои хора през Горанов в партията на Борисов, е извън съмнение, смятат депутати от ГЕРБ. Още повече, че самият Борисов няма как да откаже на своя другар от ДПС, с когото го свързват немалко политически и финансови интриги.

Това е само началото на игрите, които ще се разиграват пред очите ни и в сенките на задкулисието, далеч от хорските очи. Вече са завъртяни милиони в кампанията и е сигурно, че ще се действа подло и брутално, под лозунги за демокрация, честност и почтеност.

Очаквайте следващи версии за развитието на кампанията. Ще узнаете кои са сигурните гласове за Борисов в Пловдив и как той ги е осигурил и подплатил финансово. Да живеят футбола, Столипиново, Шекер махала и отцепниците от БСП в града на тепетата… Който подценява сегашния премиер, ще се опари. Той наистина знае как да печели избори, агенти и лобита в чужди партии и кръгове.


Те започнаха кампанията... 


Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар