Зима

Зима
Пролет

8 януари 2021 г.

Арогантната наглост на "отровната" Мая Манолова

Тепегьозлъка и е  завиден. Но ако Делян Пеевски си отвори устата за зависимостите ще стане наистина страшно...

 

 

Мая Манолова на страницата си във Фейсбук:

„Изправи се.БГ сме готови със законодателен пакет за следващия парламент за защита на обикновените хора със закони за частния #фалит, за ограничаване на #колектори, #банки и #бързи #кредити, дори, ако продължават в същия дух, за закриване на #ЧСИ. Вижте още от нашите 70 мерки в защита на хората тук.“



Прочетете пак какво обещава Мая Манолова, която чак ще закрива ЧСИ, щото щяла да защитава „обикновените хора“.

Мая Манолова, която от години е обслужвана платено от „гуруто“ й – един от „отровните“ Арман Бабикян, е толкова арогантно нагла, че очевадно забравя какви ги е вършила през годините в битността си като законотворец.

Тези дни същата тая Мая, оплетена като патка в кълчища, не успя да се измъкне и от дебелата сянка на Делян Пеевски, изричайки, че подкрепата и за него било „тежка грешка“.

Сигурно „тежка грешка“ е и как благодарение на него точно тя бе подбрана за главно действащо лице в аферата „Костинброд“.

Сигурно „тежка грешка“ е и че пиар гуруто й Арман Бабикян обслужва предизборни кампании на кандидати, все отзад подкрепяни от Пеевски, преди години. Справка – Варна.

Сега обаче същата тая Мая Манолова готвела законопроект „да защити обикновените хора“,  но не обелва и дума, че точно тя е една от причините с действията си да зароби същите тези „обикновени хора“, които сега уж ще „спасява“ от … собствените си безумия!

Историята на член 417 от Гражданско процесуалния кодекс е дълга и омерзителна, каквато е и историята на  политика Мая Манолова.

Чрез предложения от Мая Манолова член 417 в Гражданско процесуалния кодекс  – на банките се дават свръхправомощия, т.е. банките имат право да осъдят кредитоискателите без тяхно знание, без да бъдат информирани. И всичко това става по бързата процедура.  Достатъчно е само заявление на съответната банка.

Това се случва през 2007 година и „видната роля“ на Мая Манолова може да бъде открита в стенограмата от 13 и 27 юни 2007 година на парламента.

Всъщност Мая Манолова съзнателно заблуждава и подвежда депутатите, че бързото производство е евроизискване.

Законът за ГПК с неговия мракобесен член 417  влиза в сила от 1 март 2008 г.

В продължение на повече от 10 години, заради този закон,  хиляди българи загубиха жилищата си, а мнозина посегнаха на живота си от отчаяние и безизходица. И това се случи благодарение на „законотворчеството“ на Мая Манолова за „обикновените хора“ в битността си на депутат.

А пък в битността си на омбудсман, длъжност, която получи благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов, същата Мая Манолова започна битка срещу собствения си закон. Т.е. „подари“ на българите закон,  според който могат да ти отнемат жилището, забележете, без право да можеш да възразиш и да се защитиш. И накрая – член 417  „гениално“ се съчета със създаването на ЧСИ.  Частният съдебен изпълнител, който се сдоби със свръхправомощия да продаде имот на длъжника по най-бърз начин,  за да се осигурят пари по кредита.

И сега, след като натвори целия тоя батак през годините назад, болезнено амбициозната за власт Мая Манолова, ще спасява „обикновените хора“ от ЧСИ, че чак и ще ги закрива, ако се наложело.

Какво ли ще изтресе в свое оправдание – че пак е „тежка грешка“ ли?!

Че тя цялата явно изтъкана от „тежки грешки“ и толкова нагла, че се прави, че все едно не ги е сътворила тя, а е била през цялото време… за лимонада.

„Тежка грешка“ е вероятно и промяната в закона, тоя път внесена от същата тая Мая Манолова, вече като омбудсман, с която на инвалидите първа група с над 95% нетрудоспособност вече се вземат 99,50 лв. месечно, ако използват личен асистент.

Пак „тежка грешка“ сигурно е и поправката в закона „Ванко 1“.

„Отровната“ Мая Манолова днес се предлага на тезгяха като „алтернатива“ на Хунтата. И не спира да лъже защо е обрисала офисите на Васил Божков, Бойко Борисов – искала да види „какво има насреща“.

Тепегьозлъка и е  завиден.

Но ако Делян Пеевски си отвори устата за зависимостите ще стане наистина страшно.

Засега това не изглежда вероятно, но знае ли човек? Той Пеевски за една нощ обърна палеца надолу преди години срещу Цветанов, Борисов и ГЕРБ, че срещу „отровната“ Мая ли?

Който е бил „нов“ „проект“ на каишка, той знае. Питайте Бареков.


 



Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар