Зима

Зима
Пролет

22 януари 2021 г.

Марджъри Грийн внесе предложението за импийчмънт на Джо Байдън

„Джо Байдън е негоден да заема поста президент. Неговият модел на злоупотреба с власт като вицепрезидент на Обама е дълъг и обезпокоителен. 

 

Републиканката от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн е внесла документите по предложението за импийчмънт на Джо Байдън в първия му работен ден, както самата тя беше обещала. 

„Ще видим как ще се развие“, казва тя във видео, публикувано в Туитър, пише „Вашингтон Таймс“.

Миналата седмица тя обяви намеренията си като поясни, че ще поиска задействане на процедурата заради злоупотреба с власт от страна на Байдън и по конкретно заради бизнес връзките на семейството му с Китай и Украйна, докато той е бил вицепрезидент.

В изявление новоизбраният член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия заявява, че делото срещу Байдън е „обширно и подробно“.

„Президентът Джо Байдън е негоден да заема поста президент. Неговият модел на злоупотреба с власт като вицепрезидент на Обама е дълъг и обезпокоителен. Байдън демонстрира, че ще направи всичко необходимо, за да спаси сина си Хънтър и да напълни джобовете на семейството си с пари от корумпирани чуждестранни енергийни компании“, казва тя, цитирана от Tribune.bg.

Републиканката цитира заплахата на Байдън през 2015 г. да спре помощ за Украйна от 1 милиард долара, освен ако украинското правителство не уволни прокурора на страната Виктор Шокин, който води разследване срещу сина му.

„По време на вицепрезидентството на баща си Хънтър Байдън изгради много бизнес отношения с чуждестранни граждани и получи милиони долари от чуждестранни източници, изглежда в замяна на достъп до баща си“, казва Марджъри Тейлър Грийн. 

„Финансовите транзакции, с които Хънтър участва, илюстрират сериозни опасения за контраразузнава и изнудване, свързани с Хънтър и неговото семейство“. 

В заключение републиканката изразява опасения, че  Байдън сериозно е застрашил сигурността на Съединените щати като е дал възможност на сина си да влияе на външната политика и да получи в замяна  финансови облаги. Засега няма  коментар от Белия дом. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар