Зима

Зима
Пролет

22 януари 2021 г.

Стига сте си мерили жертвите

Спрете с тази дива омраза. Ние си знаем историята. И виждаме как винаги боклукът изплува най-отгоре...

 

 

Лицемерието ме отвращава. А липсата на човещина - още повече. 

И ми е много интересно, когато психодесни и гербоидни /впрочем всички заедно вкупом виновни за катастрофата последните тридесет години/, се възмущават от лошите комунисти и ни плашат с тях. И аз, като един съвременник на комунистите, да кажа нещо:

Започвам с това, че и тогава, макар и ученичка, не си мълчах, което за малко да доведе до намаляване на поведението ми заради критики към партията-майка. В комсомола не ме приеха и ако не беше дошла 1989 г., щях да си имам проблеми. Дотук с обясненията, че съм ги харесвала.

НО! На първо място, комунизъм нямаше, имаше социализъм - развит, неразвит, зрял и т.н. Имаше сигурност. Образование и то съвсем безплатно за всички и на много добро ниво. Имаше работа за всички и нямаше гладуващи и бедни. Познавам много от сегашните психодесни, които с пяна на уста плюят комунистите, а тогава им се мазнеха и се опитваха да се включат и те в БКП, но дори комунистите се гнусяха от тях.

След натрапената ни демокрация, ми направи впечатление, че тези, които най-много се натискаха да влизат в БКП и най-високо хвалеха партията-майка, рЕзко се превърнаха в борци срещу комунизма. Една моя близка роднина, която беше първа приятелка с най-видните комунисти в Пловдив и ги използваше всеки път, когато се опитваха да я уволняват заради интриги и несправяне с работата, изведнъж се включи при легионерите /БДФ/и се изкара жертва на комунистите. Както се казва - гледам и не вярвам на очите си. 

Също такава жертва на комунистите се оказа и Спас Гърневски. Който от поет на партията-майка, мина в Демократическата партия и я разцепи в Пловдив, а жена му с женицата на Костов си спретнаха една фондацийка, в която бизнесът зорноволно даряваше. Жертви, бре, жертви...

Възможно е и сигурно е имало жертви. От всеки режим. Но хайде да не си ги мерите. Защото наред с лагерите в Белене, трябва да споменем и убитите ястребинчета, застреляният поет Вапцаров, удушеният с тел Гео Милев, отрязаните партизански глави и Закона за защита на държавата, позволил да се убиват българи по съкратената процедура.  

Психодесните за съжаление не са патриоти, а същите нагаждачи, които се опитваха да се присламчат към комунистите, а след това - към всяка власт, която им носи изгода. А в ГЕРБ минаха най-големите отпадъци от БКП, начело с топ-боклука Онуй. Което, да напомня на върлите му фенове, отказа да си хвърли партийната книжка от БКП и напусна МВР, за да остане верен на партията-майка. Докато не видя, че властта е другаде, разбира се!

На всички тежат грехове. Наред с предателите и убийците, има и невинни жертви. Но няма как някой да ме накара да почитам убийците на деца и поети. Няма как някой да ме накара да оправдая рязането на глави и показването им по площадите! Няма как да да отрека ролята на Русия в Освобождението на България, защото, колкото и да плюете, американски подлоги, ако не беше Русия /тук се абстрахирам, че и тя е имала политически интереси, но все пак се е била и заради нас и руснаци са пролели кръвта си за нашата свобода/, щяхме още да сме турски вилает.

Така, че, хайде спрете с тази дива омраза заради политически причини. И не ни натрапвайте това, което ви спускат като опорки от Вашингтон, че вече започва да ни писва. Ние си знаем историята. И виждаме как винаги боклукът изплува най-отгоре.

Спас Гърневски пламенно манифестира по време на социализма (в кръгчето)

 

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар