Зима

Зима
Пролет

25 януари 2021 г.

Владимир Путин: Нямам дворец, нито аз, нито моите близки роднини някога сме имали. Никога!

"Скучно, момичета! Е, поне нещо друго не успяхте ли да измислите." 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че дворецът в Геленджик, приписан му в едно от "разследванията" на Алексей Навални, не принадлежи нито на него, нито на негови близки роднини, предава ТАСС.

"Не гледах този филм, просто защото нямам свободно време да гледам такава информация, но разглеждах видео селекциите, които ми донесоха асистенти", каза той на онлайн среща със студенти.

"Нищо от това, което е посочено там като моя собственост, нито аз, нито моите близки роднини някога сме имали. Никога!", обяви още Путин.

Държавният глава смята, че са се опитвали да промият мозъци на руснаци със слухове за неговия "дворец" в Геленджик.

"Тази информация вече се разпространява повече от 10 години. И сега, при една удобна възможност, събраха всичко и решиха да промият мозъка на нашите граждани с всички тези материали. Пуснаха някакви филми, видеопрограми в интернет", каза той.

Путин насочи вниманието на студентите към факта, че по отношение на всяка такава недвижима собственост трябва да има документи, данни за финансови транзакции, "поне някои регистрации при нотариус трябва да ги има - там също трябва да има следи, в нотариални книги, в електронен вид"... И вместо всичко това, какво? Те публикуваха снимка как плувам в стил бътерфлай - аз съм небрежен, но толкова обичам да плувам - в някакъв басейн, където никога не съм бил. Не знам какъв басейн е, но плувах по този начин в Йенисей през 2016-а. Това е просто компилация, монтаж. Както казва един от известните ни персонажи: "Скучно, момичета! Е, поне нещо друго не успяхте ли да измислите", добави президентът.

Путин отбеляза, че познава някои от хората, споменати в този филм, с някой е приятел или бивш колега, далечен роднина или познат.

"И има хора, които изобщо не познавам. Никога не съм ги виждал в очите, не ги познавам", увери той.

"Разбирам, че те наистина не искат да се доближат до мен, защото който се появи до мен, незабавно му налагат санкции", добави той, говорейки за хората, които познава в статията. Путин посочи още, че те са започнали да правят бизнес много преди да се запознаят с него.

Това е и първият пряк отговор от държавния глава на обвиненията срещу него от Алексей Навални, който пусна филма "Дворецът на Путин: Историята на най-големия рушвет".


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар