Зима

Зима
Пролет

13 януари 2021 г.

Не му казвайте това, ако са му слагали рога

Изневярата е нещо, което оставя отпечатък.

 

Дори човек да продължи напред, той става по-мнителен, издига си стени и по-трудно се отваря към нова връзка. 

Ако попаднете на партньор, който ви е споделил, че са му сложили рога, бъдете търпеливи. Вероятно миналото му ще рефлектира и върху отношението му към вас. Дори да знаете, че не заслужавате подобна мнителност, не бързайте да избухвате и да се защитавате и избягвайте да му казвате това:

„Не съм като бившата ти, няма да направя това“

Вероятно това изречение стои на устата ви в опит да се защитите при неговата неувереност и колебания. Но то няма да ви донесе желания ефект. На практика, повечето хора, които казват това, накрая правят точно обратното и човек автоматично се настройва да не приема подобни реплики.

„Трябва да забравиш за миналото“

Този съвет е съвсем логичен, но почти неизпълним. В крайна сметка е трудно да зачеркнеш опита си. И истината е, че човек трябва да се научи да живее с миналото си, а не да се мъчи да го изтрие.

„Ти си луд“

Едно от най-погрешните неща, които може да кажете на човек, на когото са изневерявали, е точно това. Той ще се обиди, ще реши, че не го приемате сериозно и това само ще го направи още по-затворен и защитнически настроен. Има вероятност да се отдръпне от вас и ли да стане вербално агресивен, тъй като ще се почувства атакуван.

„Не е твоя работа“

Ако партньорът ви попита например по телефона къде се намирате, а вие не искате да изпадате в подробности, бъдете по-обрани. Но изречения от сорта на „не е твоя работа“ само ще задействат червения флаг в главата му и той ще стане още по-скептичен и ще реши, че му изневерявате заради предишния му опит.

„Пренасяш своите страхове и неувереност върху мен“

Трудно е човек да се отърси от кофти усещането, след като са му изневерили и да съумее да се впусне в друга връзка без „багажа“. Не е нужно да му го напомняте или да го обвинявате. Бъдете търпеливи и му дайте достатъчно време сам да се справи с емоциите си.

„Няма да минавам през това отново“

Ако се скарате и той намеси предишното си травматично преживяване, не бързайте да се отказвате и да пускате обвинителни вметки. С подобно изречение ще накарате партньора си само да се затвори в себе си и да си помисли, че криете нещо. Не бързайте да приключвате разговора. Водете диалог, само така ще можете заедно да продължите напред и да му помогнете да се отърве от своите негативни емоции и помисли.

„Не драматизирай“

Друго нещо, което трябва да избягвате при разгорещен разговор, е фраза от сорта на „Не драматизирай“. Тя е леко обидна и той ще я изтълкува така, сякаш думите и чувствата му не са важни за вас, сякаш той самият не е важен. Не подценявайте неговите чувства. Само защото вие сте раздразнени от негова реакция не означава, че трябва да го обвинявате в „преиграване“.


 

Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар