Зима

Зима
Пролет

11 февруари 2021 г.

И коалиция "Неволя" в най-древната професия

Може да са се плюли и ругали, ама дума дупка не прави. Дори брачното ложе да не споделят, държавната хранилка чудеса прави... 

 

Ей, това във форумите са големи зевзеци. Така подхванаха Марешки и Валерката, че устатници като тях не смогват да се отдумат за новата патриотична коалиция. 

Абе, оставете хората да я представят пред медиите, да кажат защо е "на принципна база". А то като ги емнаха - от пушилка нищо се не види. Поиздуха ли я обаче новинарският вятър, всичко си идва по местата.

Какво скандално има в принципното послание на новото обединение между "Воля" и НФСБ, че "в момент на криза двете партии имаме много общи цели - очакваме да получим подкрепа и да участваме в следващото управление"? Има ли криза? Има. Ами общи цели? И още как. Струват ли си? Яко-о-о!

Общите приоритети също си ги бива. Повишаване на доходите на българите, насърчаването на бизнеса, намаляване на административната тежест, борбата с монополите. Плюс безплатни лекарства за учениците и пенсионерите, което направо грабва. А бонусът "недопускане на ДПС отново във властта" е просто главозамайващ.

И сега онези от форумите седнали да намират, че Валерката консумирал властта, Марешки бил нейна патерица, един - друг се посдърпвали на "глупак" и "проститутка", пък сега щели да им кумуват от руското посолство. Да, но във всяко семейство има крамоли. Ето, зарязват егото, че да гонят "не дрязгите, а националният интерес". И се надъхват не за катурване на статуквото, е да изчакат изборите "съвсем спокойно и хладнокръвно".

Остава въпросът дали са тръгнали да ги печелят като "трета политическа сила", или да мътят водата "в полза на националния интерес"? А и защо да не се пробват, след като най-безспорно установеното за три десетилетия преход е, че всички политически марионетки са взаимно заменяеми. Колкото до някои грозни форумни гей-намеци, не ги приемаме. Та в групата не е дори експартньорът Сидеров.

Разбира се, някои може да търсят и пореден гаф на Валерката, че докато громи плажните дискотеки, с този цирк гази локдауна на увеселителните заведения. Но пък Марешки компенсира с искането за внос на милион ваксини и да му дадат проекта за държавните бензиностанции. Така българите щели да благоденстват, а страната да се превърне "не в Тигъра на Балканите, а в Тигъра на Европа". О, Тигре, Тигре, имаш ли пари...

Остава да гадаем кой ще е бъдещият гласоподавател на Валерката и Марешки. Политсоциолозите да кажат възможно ли е да съществува такъв. Опитът показва все пак, че винаги има хора, които съществуват просто защото трябва да има всякакви. А и до изборите нови "принципни коалиции" не са изключени. 

Може да са се плюли и ругали, ама дума дупка не прави. Дори брачното ложе да не споделят, държавната хранилка чудеса прави. Така го разбираме ние патриотизма!


 Огнян Стойчев, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар