Зима

Зима
Пролет

12 февруари 2021 г.

Мислете, бе, тулупи, матриял и безделници!

Ние не търсим достойнството, а циркът пред очите ни. Ние не се уважаваме като народ, а искаме политиците да ни уважават...

 

 

Като шокиращ признак на тоталната деградация на българската нация приемам това, че когато лидерът на най-голямата политическа партия - Главната Мутра на Републиката, нарече българите "тулупи", "безделници" и "лош матриЯл", само неколцина се възмутиха и то предимно по социалните мрежи. 

Останалата част гордо се фоткаха до него, благо преживяйки като добичета, доволни, че са се поотъркали в "бат Бойко". Деволюция направо! 

За съжаление това явление не е подминало и така наречената "интелигенция". Незнайно защо голяма част от хората го свързват със степен на образование или работа. Само, че интелигенцията тази част от обществото, която води народа напред - духовно, културно и обществено, това са хора, които са духовни и най-важното - мислещи. Откъм такива днешната придворна "интелигенция" е напълно лишена.

Днес знайни и незнайни коментират как всички трябва да се обединим срещу мутрите. Възхищават се на Манолова, на Хаджимравин, на Бабикян, на Капон и Куневица, на отровни и изправени, на СлавитУ и на Малинов заради ордена му. Мисъл тука всяка оставете! Цялата злоба, хъс и симпатии са насочени към описаните само въз основа на това, че са казали "Мутри, вън!" /което всъщност е лозунг на Президента Радев, не на трио или дуо/, че са казали, че искат да махнат ГМР и че пеят патриотични песни. Оттам нататък - никаква мисъл и разум не се проявяват. 

Тридесет години едно и също! Избор на по-малкото зло, което иска да махне по-голямото. След избирането, малкото зло пораства и става голямо. А ние все така наивно се чудим защо става така. Ние сме си виновни. С нашия отказ от мислене и разсъждаване. С това, че се влияем от емоциите, а не от разума и политическата логика.

Най-малкото винаги търсете парите. Кой откъде има пари и как изведнъж може да си позволи да си плаща постоянно на медии? Какво е правил в миналото си? Как е натрупал първоначални капитали? Какъв е произходът му? За какво се бори извън мястото в политиката?

Ние не търсим почтеността, а някой от екрана да ни каже това, което искаме да чуем. Точно като малки деца, които вярват в Дядо Коледа и отказват да повярват, че някой друг купува подаръците. Ние не търсим политическите идеи, а омразата и желанието за разплата с действащите политици, като сме готови да изберем същите като тях, само и само да удовлетворим тази омраза. Ние не търсим достойнството, а циркът пред очите ни. Ние не се уважаваме като народ, а искаме политиците да ни уважават. Ние забравяме вчерашният ден на днешните политици. Уроци, българи, това са уроци. И докато не ги научим и не разберем, че трябва изборът ни да е основан на разум, почтеност и най-важното - мисъл за България и народ, ще продължаваме да повтаряме грешките.  

Соросоидите и подлогите на мутрите са се наредили на старта на изборите. А вие, вместо да ги наритате заедно с мутрите, им се възхищавате и казвате, че важно било да се обединят. Дори и Божков подкрепяте, същият, когото псувахте, че е мутра и му купувахте талончетата за търкане, с които ви правеше на глупаци. А сега се успокоявате, че една мутра ще ви спасява от друга мутра. Жалко и печално...

Мислещите и разумните са малко. Но точно от тях зависи да носят светлина. Много от тях мълчат, за да са обществено удобни и да не си развалят комфорта. Други не искат да се бъркат в политиката, за да не ги омърсят. Но всъщност това е предателство, по-страшно от другото, защото да имаш възможността да помогнеш на Родината си и да не го направиш заради страх или личният си комфорт, е много по-лошо.

Мислете, БЪЛГАРИ! За да не сте тулупи, мисирки и лош матриЯл. И за да има промяна, а не подмяна!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар