Зима

Зима
Пролет

12 февруари 2021 г.

Румен Петков: Партия "АБВ" ще се яви самостоятелно на парламентарните избори

"Борисов е регулировчикът на смъртта в България. Не знам дали си давате сметка в условията на какъв хаос и лъжа се развива всичко." 

 

"Миналата година по данни на НСИ са починали с 18 000 души повече от предходната. Само 7 600 са с COVID-19. За останалите, които умряха по стъпалата на болниците, които умряха вкъщи, защото тези безбъдници от НОЩ внушаваха страх? Борисов е регулировчикът на смъртта в България. Това трябва да ни е ясно. Тези други близо 10 хиляди души умряха от сърдечно-съдови заболявания, от бъбреци и други неща, защото ги наплашиха."

Това заяви по БНР
председателят на партията "АБВ" Румен Петков.

"Не знам дали си давате сметка в условията на какъв хаос и лъжа се развива всичко", категоричен беше още Петков.

"Преди няколко дни обявихме, че минаваме в трета фаза на ваксинацията. В първата фаза, по план на Националния ваксинационен щаб, са предвидени за ваксиниране 243 хиляди души. Ваксинирани са само 17 000. Това е катастрофа", допълни още Петков.

Петков коментира и актуалните политически въпроси. Партията ще се регистрира в ЦИК днес. Румен Петков посочи, че "АБВ" ще участва сама.

Той подчерта, че още през октомври са заявили готовността си за партньорство и за конструирането на един сериозен солиден субект в лявоцентристкото пространство, но за съжаление разговор не се е получил.

"Имаме сериозни отлики с някои от политическите партии, нетърпимостта към корупцията, към тоя брутализъм в управлението, неспестяването на истината за уродливите действия на прокуратурата, мълчанието на някои от останалите в последните месеци на тая тема, и усещането за самодостатъчност от БСП", изброи Петков. 

Той коментира, че и до ден днешен не знае защо той, президентът Първанов и д-р Желев са били изключени от БСП. По думите му, те са изразили ясно отношението си към енергетиката и то се е разминавало генерално с разбирането на тогавашното ръководство на БСП.

На въпроса защо не са се разбрали за коалиция с Мая Манолова, Румен Петков отговори, че не обича да го лъжат.

"Когато един човек се изправя и казва: "Аз няма да правя политически проект" преди една година и половина, и няколко месеца по-късно прави откровено политически проект и това не впечатлява никого, е малко странно. Но според мен по-лесно обяснимото е как се мълчи на темата решението на Софийска градска прокуратура да спре разследването срещу шкафчето с един милион евра на Бойко Борисов", допълни председателят на "АБВ". 

Той подчерта, че винаги са били против яхането на протеста, защото това е протест на гражданите. По думите му, опитът той да бъде яхнат политически е грозноват, а за съжаление това е станало.

Румен Петков коментира, че и преди е казвал, че няма да води листа по много причини. Едната е, че трябва да има мярка - и изброи, че е бил кмет, министър, депутат. 

"Хората искат генерална промяна и ние това добре го разбираме. Ние кандидатираме млади и енергични хора, които са изключителни специалисти в сферите си", допълни лидерът на "АБВ".

Според Петков, ако един лидер вижда съществуването на собствената си партия, за да е в парламента, това е малко грозновато. Той коментира, че не само не му липсва присъствието в парламента, но и в последно време се гордее с отсъствието си там. Петков обясни, че е поканил доц. Мангъров в партията, защото е последователен и коректен човек.

"Доц. Атанас Мангъров имаше последователни действия през всички 11 месеца. А не като "гологлавото пингвинче", което тероризираше нацията." Това заяви по повод ген. Венцислав Мутафчийски Румен Петков. 

Лидерът на "АБВ" коментира и темата с енергетиката.

"Има престъпление от страна на правителството за неизпълнение решение на Народното събрание, което не е отменено и “онова момченце с каскета” не мърда на никъде. АЕЦ "Белене" не се ли реализира, ние сме генерално вън от "Зелената сделка". Оставяме енергийно зависими, накъдето ни тикат последните 6-7 години. Ние не сме държавата, която регулира доставката на газ. Ние сме зависими от доставка на газ от Турция. АЕЦ "Козлодуй" е с два отиващи си реактора" допълни още Петков.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар