Зима

Зима
Пролет

1 февруари 2021 г.

Шест неща, за които да не губите повече време

Нещата, които е важно да контролирате, ако искате да бъдете по-щастливи, а най-добре „ги хвърлете в кошчето за боклук“ 

 

В началото на всяка година, месец, обикновено си обещаваме нещо. 

Да се храним здравословно, да пътуваме повече, да четем повече, да спортуваме, да спрем цигарите и т. н. Но дали не забравяме да си обещаем да не губим повече от ценното си време за някои неща, които само ни теглят назад? Вижте 6 неща, които е важно да контролирате, ако искате да бъдете по-щастливи, а най-добре „ги хвърлете в кошчето за боклук“.

Отрицателното мислене за текущата ви ситуация

Ако се намирате в преходен, труден период, много по-лесно е да се фокусирате върху трудностите, отрицателните емоции, да започнете да се самосъжалявате. Мислите само за провала, говорите само за него. Не забравяйте, че вашите мисли привличат събития. Не забравяйте и за вашите силни страни, успехи. Отрицателната настройка няма да ви помогне, а ще ви обърка.

Хората, които ви манипулират, пробутват ви техните разбирания за щастие и не вярват в мечтите ви

Вероятно в обкръжението си имате поне един такъв човек. Ако можете да се пренастроите така, че да не обръщате внимание на казаното, това е чудесно. В случай, че ви е трудно и усещате, че тази личност ви натоварва по някакъв начин, тогава намерете способ да я изолирате от живота си, да намалите контактите, ако няма да я изключите и да покажете, че знаете кои сте и на какъв път се намирате.

Ненужната драма около вас

Тя може да е в лицето на роднини, познати, колеги, приятели или вие да си я създавате сами. Бъдете достатъчно мъдри, за да се отдалечите от всичко това, което само черпи от вашата положителна енергия.

Какво мислят другите за вас

Колко лично приемате критиката и успявате ли да разграничите градивната от тази, която цели само да ви манипулира и да ви накара да се почувствате зле? Не забравяйте, че хората не казват и не правят нещата заради вас, а заради тях самите. Просто променете начина, по който реагирате на тяхната негативност.

Спрете да се фокусирате върху това, което нямате

Приемаме много от хубавите неща в живота ни за даденост. Губим ценно време, енергия в това да униваме за нещата, които нямаме. Нашата визуализация е, че нямаме, че няма да имаме и в резултат и не получаваме.

Защото вибрациите ни са отрицателни, не мислим трезво и това ни пречи да намираме решения, да сме дейни и да осъществяваме мечтите си. Оценявайте всичко хубаво, благодарете всеки ден за него. Повтаряйте си, че ще имате, че ще осъществите целите си. Това пренастройва в положителна посока.

Не се сравнявайте с другите

Социалното сравнение е „крадецът“ на щастието ни. Губим време и енергия в това да се сравняваме кой е по-успешен от нас, кой е намерил по-богат партньор, на кого децата му показват по-добри резултати в учебния процес. Прави ли ни това щастливи, мотивира ли ни да търсим повече варианти за реализация? Отговорът е – не.


Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар