Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2021 г.

Елин Рахнев: Живеем в една корпорация, в която нямаме много права

"Театърът е едно сакрално място. Човек трябва винаги да живее и в паралелни светове, не може да живее само в нормалния." 

 

"Живеем в една корпорация, в която нямаме много права."

Това каза пред БНР драматургът Елин Рахнев. 

Той сподели, че не е особен оптимист за 21 век и уточни: "Този век ми е малко чужд и винаги съм имал носталгия по минали векове".

Драматургът обясни, че това е идеята и на пиесата му "Тест" и изказа надежда, че всеки, който я гледа, ще влезе по-дълбоко в себе си и ще се почувства по-далеч от "сергията, на която сме сложени".

"Театърът е едно сакрално място. Дори сега, когато салоните са по-празни заради пандемията, се усеща една енергия в хората. Човек трябва винаги да живее и в паралелни светове, не може да живее само в нормалния. Театърът ти носи паралелни светове и не можеш в един момент да не бъдеш в тях. Не мисля, че ще има проблем хората да се върнат в залите и да гледат театър, да слушат музика и да четат книги. Ако това приключи, значи сме приключили напълно."

Драматургът вярва, че човешките каузи са по-важни от обществените. Той беше категоричен, че има пълната свобода да говори всичко, което мисли, но говори рядко, защото има много други хора, които говорят непрекъснато.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар