Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2021 г.

Искам само да задам един въпрос

Не само къде и кога ходи на почивка един консерватор, а и как и дали един демократи се грижи за живота на възрастните хора в старческите домове... 

 

Искам да ви разкажа за две събития, които се случват в САЩ и за отношението на медиите по тези две теми. Коментарите ще ги оставя на вас, давам само фактите.

Събитие 1: Демократът, който е губернатор на щата Ню Йорк, Андрю Куомо беше хванат в мащабна лъжа и прикриване на смъртните случаи от ковид в старческите домове в щата. Куомо е излъгал обществеността и федералните власти за смъртността от коронавирус в старческите домове, за да прикрие как зле се е "справил" със ситуацията. 

Оказва се, че щатът е връщал обратно в старческите домове пациенти, които са дали положителна проба за ковид. В резултат хиляди възрастни хора са се заразили и са починали. В момента тече разследване на ФБР по казуса. Информацията излиза случайно на повърхността, нито една мейнстрийм медия не се е интересувала от Андрю Куомо, за да провери как той се справя с темата. Хиляди възрастни хора умират, защото Куомо е излъгал и това не е направило впечатление никому.

Събитие 2: Сенаторът Тед Круз е отишъл на ваканция в Мексико по време на снежната буря в неговия щат Тексас. И въпреки че ваканцията му е планирана отдавна, и въпреки че един сенатор няма прекия институционален инструментариум, за да се справи с такава криза, медиите разкъсаха Круз. 

Почивката на Круз стана водеща тема в Туитър. Медиите, самоотвержено, започват детайлна проверка на почивката. Къде отива Круз, в кой курорт, в кой хотел, кога е тръгнал, колко време ще е там, кой е с него? Изнамери се смс от жената на Круз до нейна приятелка, от който се разбраха "жизненоважните" подробности около една почивка, която се е случила по време на снежна буря. 

Скандалът толкова се раздуха от медиите, че Круз си прекъсна почивката и се върна в Тексас, за да прави нищо особено, защото както вече стана дума, той няма какво толкова да направи. Но вече е в щата си, а не на почивка, защото медиите използваха целия си гигантски ресурс, за да унищожат моралния облик на един консервативен сенатор, който е имал неблагоразумието да планира почивка със семейството си без да пита дали времето в щата му няма да се влоши междувременно.

Няма да правя коментари, ще ги оставя на вас. Искам само да задам един въпрос. Колко живота смятате, че биха могли да бъдат спасени, ако медиите използваха целия си ресурс и арсенал не само за въпроси къде и кога ходи на почивка един консерватор, а и как и дали един демократи се грижи за живота на възрастните хора в старческите домове?


 Петър Кичашки

Няма коментари:

Публикуване на коментар