Зима

Зима
Пролет

1 март 2021 г.

Дреме ми за Европа...

Какво ще кажат в Брюксел за нашия национален празник, никога не ме е интересувало и няма и да ме заинтересува...

 

 

Някакъв си Димитър Попов твърди безотговорно, че Трети март противопоставял българският народ на Европа и определял българската държава като част от руския свят. 

О, свещена простота! 

Честно казано, излиянията на психодесните ми идват в повече. Изобщо не ми дреме какво ще каже Европа и колко ще й се противопоставим, след като сме свободни. А в кой свят ще сме, ще определя българския народ, а не тези, които се опитват да ни смачкат като държава и народ.

Хан Аспарух, хан Крум, Цар Симеон Велики, Асеневци, изобщо не са се притеснявали да се противопоставят на Европа. Дори на империи. 

Да напомня ли как предците на днешните европейци са дошли да грабят и убиват по българските земи и цар Калоян е изпратил латинските рицари при майките им! А императорът им го е затворил в кула. Той не е кършил пръсти и не се е чудил дали пък случайно не се противопоставя на Европа и какво ще кажат в европейските столици /е, те повечето от сегашните по онова време са били села/. 

България има интереси и Европа ще трябва да се съобразява с тях. Какво ще кажат в Брюксел за нашия национален празник, никога не ме е интересувало и няма и да ме заинтересува. Да попитам колко французи, англичани, италианци и германци са дали живота и кръвта си за българското Освобождение!?! Нула! Зиро! 

Така, че вземете си мнението и си го сложете тържествено там, където слънцето не го огрява.
България понастоящем само формално е самостоятелна държава, на практика ние сме колония, а тези, коментиращи как трябва да отричаме Освобождението, робството и историята си, си получават заплатите от чужди държави. 

И тези хора ни убеждават, че и ние трябва да забравим благодарност, история, Освобождението и петте века робство. Защото, видиш ли, не било либерално и евроатлантическо. За вашите либерални и евроатлантически ценности последвайте съвета ми по-горе къде да ги сложите. 

Трети март е денят на Освобождението на България от турско робство, краят на една война, завършила със създаването на независимо българско княжество и освобождението на българския народ от турско иго. 

На психодесните евроатлантици да напомня, че България е европейска държава, една от най-старите на континента, повече от тринадесет века. Така, че мнението на държави, по-млади от раклата на баба ми, не ме интересува. Русия е православна държава, а руснаците са близки до българите по език, култура, вяра и традиции. Русия ни е помагала по време на робството, като е дала дом на много български бежанци, дала е жертви за свободата ни. Брюксел какво ни даде, освен подкрепа за най-корумпираните и крадливи правителства на България?

Аз съм българка и почитам Трети март като национален празник на Освобождението на България от турско робство. Всяко едно отричане го приравнявам на национално предателство и родоотстъпничество!

България не забравя предателите!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар