Зима

Зима
Пролет

26 март 2021 г.

Гръм в Рая

Леви либерали, следващи завета на Троцки да се унищожат последните остатъци от старите идентичности на културно, историческо и семейно ниво...



Гръм в Рая. 

Две седмици преди изборите, симпатизанти и членове на бутикова партия са се хванали за гушите. 

Един суетен паун се е засегнал от констатацията "кретен" от човек във Фейсбук, и е докладвал на работодателя му това нечувано провинение. След което оповестява тържествено низката си постъпка във Фейсбук, и размахва триумфа си като хоругва над главите на феновете си. Обидилият го се извинява смирено, паунът пише победоносен статус и публикува личен чат. 

Това отприщва тонове иронични коментари, статуси и мемета по негов адрес, които той първо трие настървено. После, по някаква причина, се извинява на стената си, но кой знае защо - на последователите си, вместо на злополучния човек от Фейсбук. 

Уви, нещата не свършват до тук. Време е останалите членове и симпатизанти на бутиковата партия да вземат активно отношение по казуса, я с праведен гняв, я с пламенна защита. 

Публиката гледа сеир и коментира дали има замесени странични интереси в атаката срещу пауна, целяща дискредитирането на партията, на която е член и популярно лице, или самата партия се опитва да се разграничи от него.

Аз не че съм експерт, ама все си мисля, че свободата на словото е безпрекословна. Подчертавам - на словото. Казвам го с огромното самочувствие на човек, който 10 години се бори  сам срещу платената експертиза и полезните идиоти по казуса "Сирия", и който отнесе тонове обиди и заплахи. То не беше "Знам те къде живееш, мръсна гъркиньо", то не беше "Вече си в списъка за разстрел", то не беше "Зикидис има фирма за тролове", то не беше "Ирини получава пари от Кремъл и Европроекти, а мъжът й е гипсокартонаджия в Лондон". 

Е, преживях го. То и не е сложно да докажеш, че си собственик на почтен бизнес и си изкарваш парите почтено, а мъжът ти работи за Мерцедес. Иначе, респект за всички гипсокартонаджии, които си изкарват парите с почтен труд и си плащат данъците, за разлика от паразитиращите във Фейса и по НПО-та инфлуенсъри и експерти, и продажни журналисти в грантови медии.

Не виждам никакъв проблем да бъдеш наречен или да наречеш някого "кретен", "пишман анализатор", "слаб журналист", "розов комсомолец" или "слаб процесор с еднопистово мислене". Широко съм известна с враждата си, добила епични вербални размери през годините, именно с членовете и симпатизантите на тази партия и факта, че не мога да им простя финансовата зависимост от чужди НПО-та и малоумните гафове през годините:

Не мога да им простя, че с тяхна подкрепа либералните елити вкараха милиони непроверени мюсюлмански имигранти в Европа; 

Не мога да им простя гаврите със статистиката и твърденията, че терорът и убийствата са в реда на нещата. 

Не мога да им простя, че по казуса "Сирия" заемат страната на радикалния ислямизъм; 

Не мога да им простя, че мълчаха, когато Давутоглу очерта границите на бившата Отоманска империя като територия, в която днешна Турция ще има пряко влияние. 

Не мога да им простя, че искаха да поверят на Турция сигурността на родината си. 

Не мога да им простя, че искаха да правят обща флотилия с Ердоган. 

Не мога да им простя борбата с ценности като родина, национална принадлежност и семейство.

Не мога да им простя, че се закичиха шумно с MeToo при условие, че мълчаха като вмирисани скумрии, когато насилваха жените в Кьолн.

Не мога да им простя елитарния подход при повече от скромните заложби в доста от случаите.

Не мога да им простя, че се изживяват като десни, а всъщност са класически леви либерали, следващи завета на Троцки да се унищожат последните остатъци от старите идентичности на културно, историческо и семейно ниво.

Не мога да им простя, че геополитическата им култура е с площта на стара столевка, което би било фатално, ако някога се докопат до властта.

И токова много не мога да им простя, че ги дера къде ги хвана.

Обаче. Когато казвам свобода на словото, имам предвид СЛОВОТО, а не ЗАПЛАХИТЕ и ФИЗИЧЕСКИТЕ АТАКИ. Те са не само недопустими, те са дъно.

Така че, граждани, нека не бъдем като членовете на тази партия. Нека ценим и практикуваме свободата на словото, докато баш те не са ни го забранили. Нека се дерем на воля. На първия, нарекъл ме "кретен" и "куртизанка на кремълския джуджак" давам кюфте и бутилка "новичок". 


 Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар