Зима

Зима
Пролет

11 март 2021 г.

Какво е усещането да знаете, че струвате петдесет лева?

И вместо да му целувате ръчището заради "бонуса", на изборите гласувайте за хора и партии, които няма да ви принуждават да се чудите как да оцелеете, а ще ви дадат достоен живот... 

 

С чужда пита помен прави. 

Това е любимият на нЕкои пръв държавен и партиен ръководител - самият Боку, Онуй, Главната Мутра на Републиката, Тиквоча и по съвместителство - Спасителят на пенсионери, махали, както и недоуважени госпожи от малки населени места.  

Разкешването тези дни е в размери, непознати в новата българска история. Онуй явно се опитва с държавни пари, тоест с нашите пари, да си купи изборите. За пореден месец дава по петдесетак на пенсионерите и се къпе в тяхната любов, а те, горките, не осъзнават, че ако тоя не си беше пълнил чекмеджетата, щяха да имат достойни пенсии и достоен живот. И тогава нямаше да разчитат на петдесет лева, за да си платят лекарствата. 

Онуй дава помощи на първокласници и осмокласници. А познайте от кои семейства. Да, сетихте се, нали? За моето и вашето дете няма да има. Защото моето и вашето не са "застрашени" от отпадане от училище, да го преведа на български - защото не сме ги пратили да просят или проституират, или не сме ги оженили на по 12 години. Но за това пари няма. Има пари ако го правим, заради "културни" традиции. Тогава се разкешва.

Психологията е елементарна. Той от екрана всеки ден ви убеждава, че вади парите от джоба си - всъщност това са нашите пари, които той краде. И раздава, все едно са от личното му чекмедже. И вие толкова се възхищавате от петдесетачката (то пурата му струва повече от вашите бонуси), че забравяте да го попитате кюлчетата и еврото в чекмеджето му откъде са?! Гербоидните опукаха Сребърния фонд, в него не се внася почти нищо, вдигнаха цените, изгониха децата ви да работят в чужбина, а след това ви казват, че те ви дават пари и да гласувате за тях. 

И вие вярвате! Вярвате, че струвате петдесет лева, след като цял живот сте плащали осигуровки! Вярвате, че мутрата ви дава парите от джоба си, а пропускате да видите как ограбва цялата държава и прогонва децата ви. Вярвате, че той ви спасява, а ревете, когато гледате внуците си само по скайп и не можете да се разберете с тях, защото не говорят български. Вярвате, че той строи, докато цялата държава се срутва отгоре ви. 

Вярвате... вярвате, че струвате петдесет лева! Достойнството няма цена. Бъдещето на България няма цена. Вашият живот НЯМА ЦЕНА! И вместо да му целувате ръчището заради "бонуса", на изборите гласувайте за хора и партии, които няма да ви принуждават да се чудите как да оцелеете, а ще ви дадат достоен живот.

Вие НЕ СТРУВАТЕ ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар