Зима

Зима
Пролет

1 март 2021 г.

ГЕРБ тв пропагандата: по ленински - от дебили за дебили

Тези наистина ли си вярват? 

 

Агитацията и пропагандата трябва да са центъра на нашата работа, - казвал Ленин. 

Е, ленинците в ГЕРБ сбъднаха заветите на вожда. От зори до мрак – неуморно и методично промиват мозъци.

Сутрешни блокове на т.нар. национални телевизии. По едно и също време, в продължение на 30 минути от екрана бълват пропагандно-политически послания Костадин Ангелов, здравен министър, Христо Терзийски, вътрешен министър и Румен Христов, лидер на СДС, прилепено към ГЕРБ. 

И тримата са кандидат-депутати от управляващата партия. И тримата ни убеждават, че живеем в герберски рай и ни чака светло бъдеще. Ако изберем тях, естествено. 

Няма алтернатива, - пени се седесара. Всички престъпления са намалели, разкриваме огромен процент, а служителите на РПУ се снимаха с мен и напечатаха календар! Браво Ристьо, много си печен! Ангелов е самия живот: Няма да жаля сили и средства в кампанията…

Ето къде било заровено кучето – няма да жали сили и средства. А средствата откъде са, господине? И как така няма да ги жалите? Само и само да станете от лекар политик?! Чрез нас да сбъднете болната си детска амбиция. Затова ли обичате да сте в джипката на Вожда? Ясно - за това!

Ленин вече го споменах, ред е на французина Жак Елюл, който описва видовете пропаганда.

По неговите критерии, тази, която ни стоварват на главите от ранна сутрин е вертикална. Това означава, че върхушката ни облъчва с пропаганда отгоре надолу чрез медиите.

Разбира се, не сме пощадени и от политико-социалната, социологическата, агитационно-интеграционната пропаганда. Тотален натиск до тотално побъркване и механично възприемане на информацията. Казано накратко: до дебилизъм.

Ние сме дебилите - те са лечителите. Те са достойните - ние боклуците. Те са заслужилите, а ние – негодните.

Тези наистина ли си вярват?

Почват ни от сутринта...


Емил Азар, Frognews.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар