Зима

Зима
Пролет

8 март 2021 г.

Компромиси? Никога!

Тридесет години по-малкото зло расте и се храни от нашите компромиси и страх да вземем адекватни решения...

 

 

Все повече се убеждавам, че проблемът на българите е, че правят компромиси. 

Със съвестта си, с изискванията си, с мечтите си, със себе си. Винаги избират по-малкото зло, а получават ада. Защото Бог ни е дал правото на избор и свободната воля да избираме. Но отговорността на избора тежи върху нас.

Тези седмици чета и слушам становища как опозиционните партии не трябва да се "плюят", не трябва да се казва истината за този или онзи, защото, видиш ли, имаме обща цел.  По същият начин много жени стоят при неверните си съпрузи и/или насилници, заради децата, заради хорското мнение, заради това, че не знаят как да се справят сами. Компромиси, компромиси и пак компромиси - с това е покрит пътят към ада.

През 1990 година искахме да махнем комунистите. На истината какви са новите "демократи" се противопоставяхме, че те са по-малкото зло и трябва да преборим по-голямото. Избирахме нечисти хора. Избирахме Иван Костов, Муравей Радев, Александър Йорданов, избирахме бивши и настоящи агенти на Държавна сигурност, убедени, че по-зле от комунистите няма как да бъде. Избирахме Борисов с убеждението, че той ще се справи с престъпниците в политиката. А когато обяснявах на хората каква мутра е той и посочвах факти от биографията му, пак ме обвиняваха, че плюя опозицията и че трябва да преборим голямото зло. И така, малкото зло порастна и се превърна в стоглава ламя, с която отново пак ще се борим. 

Вие си искате илюзиите. Искате да се вкопчите в надеждата, че някой ще ви спаси, без да осъзнавате, че само истината ще ни направи свободни. Истината за Хаджигенов, Трифонов, Манолова, Капон, Кунева, Малинов и прочие "спасители". На фактите отговаряте, че истината обслужвала ГЕРБ. Не, лъжата ги обслужва. Проектите го обслужват. Истината никога не прави компромиси. Тя е оръжието на почтеността. Мечът на истината винаги открива гнилото и го изрязва.

С компромиси няма да стане. Тридесет години по-малкото зло расте и се храни от нашите компромиси и страх да вземем адекватни решения. Храни се с нашата неувереност в собствените ни сили и комплекси за малоценност, че нищо не зависи от нас. 

Аз затова избирам истината. Ако не ви е удобна, проблемът е ваш. Впрочем, проблемът е на всички нас. Ако сме си наврели главите в пясъка и отказваме да видим истината, ще продължаваме катастрофата.

И призовавам да изберем този път хора, които компромиси с България и интересите й няма да правят. Хора, които няма да са съгласни на безпринципни коалиции със Сульо и Пульо, които няма да напълнят листите си с обслужващи ибрикчии на управляващите, нито с такива, предали българските национални интереси!

Компромиси с България - никога! И нека истината да ни води по правилния път.


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар