Зима

Зима
Пролет

24 март 2021 г.

Игра на дебили: Първи сме по смъртност, но аз съм доволен…

Ще ви разкрия тайната на годината - само на вас. Първи сме по смъртност, защото сме първи по брой дебили в управлението... 

 

България е първа по смъртност в Европа и втора в света, според последните изследвания на института „Джонс Хопкинс“. 

Правителството от месеци се хвали, че е създало „български модел“, който други държави взели за пример и започнали да прилагат – толкова успешен е той.

Великата глупост я изръси Борисов от джипката и продължава да я повтаря. Пъпчасал тийнейджър, с размътен мозък от онаниране, би се държал по-отговорно…

Не изостава и здравният министър от тази надпревара на профанщината и цинизма.

„Сравняваме България с държави, които имат много повече тестове. У нас тестовете са значително по-малко, ако бяха пропорционални на тестовете на други държави, с които се сравняваме, нямаше да бъдем на това място по смъртност.“

Така известният още като проф. Ангелов човек коментира изнесените данните от института "Джонс Хопкинс". След което срамежливо и със зачервени бузи шикалкави: "Разбира се, имаме увеличаване на починалите от коронавирус в момента в страната, но аз съм доволен, че при тези данни, които имаме – хоспитализираните са повече от втората криза, в реанимациите са повече от втората криза - системата издържа".

За да е идиотщината 100% министърът, той и герберски кандидат за депутат, съобщи гордо, че заболелите медици са по-малко от заразените във втората вълна, тъй като има ваксинирани.  

Тези двамата така и не са разбрали, че преди няколко дена майка и дъщеря – на 63 и 31 години скочиха от седмия етаж на блок в Стара Загора (Борисов от години се гордее, че ГЕРБ няма конкуренция в управлението му) и се размазаха на метри от две малки деца. Двете жени гладували от дълго време, помощ отникъде, затова оставили последните си пари за сметката за тока и полетели със страшна сила към асфалта… Големите медии отделиха няколко секунди за „събитието“ от локален характер.

Важното е, че по нещо все пак сме първи и втори – по смъртност. Не сме все на опашката, така да се каже… Български модел – Борисов и Ангелов, комисарите на ЧК срещу пандемията.

А в Полша писателят и сценарист Якуб Жулчик отива на съд и може да лежи три години, защото нарекъл президента Анджей Дуда „дебил“. Прокуратурата вече му е повдигнала обвинение. Творецът нарекъл така държавния глава, защото Дуда доскоро се прехласвал по Доналд Тръмп, а след това почнал да хвали победителя на изборите Джо Байдън.

Жулчик няма на представа какво изпуска в България…

Е, ще повдигна мъничко завесата: тук имаме много дебили във властта, но двама напоследък ярко изпъкват по темата с коронавируса. Друг оре в нивата на шпионажа. Трети се отказва сам от депутатско място, щото трябва да краде нови и нови милиони. Четвърти си гледа теца и двореца...

Ще ви разкрия тайната на годината - само на вас. Първи сме по смъртност, защото сме първи по брой дебили в управлението.

Някъде е шоу, но у нас не е...


 Огнян Стефанов, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар