Зима

Зима
Пролет

7 март 2021 г.

Световните шампиони по корупция ни менторстват как да я борим?!

От корупцията, от липсата на справедливост и свободни медии боли. Но от слугинажа на по-корумпирани, по-несправедливи и архи цензори направо кърви... 

 

Макар и вярна по същество, политическата оценка на двама сенатори от Комисията за външна политика на сената на САЩ, че корупцията у нас, върховенството на правото и задушената свобода на медиите, застрашават стратегическото партньорство, е обида и унижение. 

Тези лъжедемократи от Белия дом размахват словесни камшици като каубои да ни вкарват в правилния път за кланицата си. Бичуват превантивно. Да не би случайно да надигнем глава по изборите и да гласуваме за националистически партии, неподчиняващи се на американски диктат. Търсят си основание за военна намеса. Сякаш сме тяхно робовладелие. Поне на хартия не сме техни крави, а суверенна държава. Нямат право да ни се бъркат във вътрешните работи.

Нивото на корупция в България в никакъв случай не е по-високо от корупционния пик на Демократическата партия в САЩ, която купи чрез военна помощ президента Порошенко в Украйна, за да уволни главния си прокурор, понеже си позволил да разследва корупционни практики там на сина на днешния президент Джо Байдън. 

Световните шампиони по корупция ни менторстват как да я борим?! За свобода на медии и плурализъм в САЩ пък не може и да се мисли - там направо цензурираха предишния президент Тръмп. Отнемаха му думата и запушват устите на всички свободомислещи, контролирайки 99 процента от медиите. Върховенството на правото в САЩ е по трагично от шекспирова драма. Презумпцията невинен до доказване на противното там е суспендирана. Тия дни обвиниха губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо за това, че казал преди време на своя подчинена, че се чувствал самотен. Това било секс тормоз!? Санкционират го по донос със задна дата. Употреба на правото като метод от средновековната инквизиция – донос и клада.

Точно представители на световната корупция, световната цензура и дъното на справедливостта да менторстват на българската държава е нагло. Не че не казват истината. Ала нямат морално и юридическо право да ни третират като техен добитък в кланица.

Но най-срамотна е реакцията на българските институции - от президент до външно министерство. Вместо да скастрят колониалното поведение на световния тиранин, най-верноподанически, в стила на петвековни гяури, почват да се обвиняват и обясняват. Като малки слугинчета, които искат да се докарат пред господаря си. 

Гнъс.

От корупцията, от липсата на справедливост и свободни медии боли. Но от слугинажа на по-корумпирани, по-несправедливи и архи цензори направо кърви.

Националната душа кърви.

Правилната позиция е:

30 г., дами и господа от САЩ, България се управлява от американското посолство. Всички кривици тук са следствие от това управление. 

Ако искате да си ги поизправите, за начало почнете да си плащате за военните бази. 

А най-почетно е да се разкарате. Защото, където стъпите, война никне.


Милен Милушев, 24may.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар