Зима

Зима
Пролет

12 април 2021 г.

Това е шанс за България

Това е шанс за България да инвестира умно пари от планът за възстановяване. Ако закъснеем, конкуренцията ще ни заобиколи... 

 

Това са двата конкуриращи се жп проекта от Централна Европа до пристанищата в Солун и Пирея (вече китайска собственост). 

Този през Сърбия е с 300 км по-кратък, но пък минава през две страни които все още не са членове на ЕС. Съответно с митнически проверки и всичко.

Линията Видин-Кулата е истински шанс за регионите през които минава. Най-бедните в България. Ако имаме бързо движение на товари и хора по релси, това може да увеличи инвестициите, да отвори работни места, да върне хората. Това е шанс за България да инвестира умно пари от планът за възстановяване. Ако закъснеем, конкуренцията ще ни заобиколи. И тогава заводите ще никнат в Лесковац и Велес, а не във Видин и Враца.

Алтернативата още стиропор и пари за братовчеди и олигарси не носи реални ползи за никой, освен за схемаджиите. То и затова изоставаме дори спрямо Румъния. Мисли се за бъдещето на единици, а не на обществото като цяло.


Владислав Панев

Няма коментари:

Публикуване на коментар