Зима

Зима
Пролет

17 април 2021 г.

Безхаберие в НС

Готвят ни за война, политиците си броят маските

 
 
Първите два дни на новия парламент очертаха типичното за повечето нашенски политици безхаберие и отбягване на важните въпроси за сметка на маловажни. 
 
В речите при откриването, мелодиите им варираха от детска радост, че са стъпили най-после на червения килим до дървени клишета за „стабилност”, „излизане от кризата” и „връщане на парламентаризма”, който явно е бил в отпуска напоследък.
 
Най-важният днешен въпрос – военната опасност за нашия регион, бе прескочен като малка гара от експрес. А е достатъчно да следиш и бегло новинарските потоци, за да усетиш напрежението. Над 40 хиляди военнослужещи и 15 хиляди единици военна техника са прехвърлени през океана от САЩ към границата на Русия в Прибалтика. Американски военни кораби се засилиха да влизат в Черно море, където нямат работа. В последния момент се отказаха, защото руските военноморски сили започнаха учения в свои води и явно американците прецениха, че не им е работа да се тикат в близост до руската мечка.
 
У нас действат четири американски военни бази и координационен център на НАТО. През последните седмици се чуха заканителни думи от натовски шефове по руска посока. От Москва пък веднага отговориха, че всяка военна заплаха към Русия ще получи адекватен отговор без колебание. А ние сме в буферната зона. 
 
Междувременно украинският Слави – Зеленски изкомандва артилерийски удари в Донбас по селища с руснаци и там загинаха жени и деца. Целта е Путин да се ядоса и да отговори от руска територия. Украинският президент покани и НАТО, като се направи на жертва, след като изби цивилни руснаци. Явно е забравил съдбата на грузинския си колега Саакашвили през 2008, който нападна Южна Осетия и чакаше стройни натовски редици да го подкрепят, но вместо това се сблъска с руската армия и безславно приключи авантюрата си.
 
Всички тези днешни факти изискват политически анализ и решения от народното ни представителство в 45-я парламент.
 
Вместо това, обаче видяхме инфантили, които се преброяват кой е с маска, кой – не. Видяхме безхаберие, което може да ни струва скъпо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар