Зима

Зима
Пролет

15 април 2021 г.

Даниел Митов ще е номинацията на ГЕРБ за премиер

На парламентарните избори Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ

 

 

Даниел Митов ще е номинацията на ГЕРБ за премиер. 

Това съобщи на заседание с депутатите на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

"Искам да ви информирам за едно мое решение. То беше лично мое. Мисля, че в тази сфера – не само в партията, но и извън нея, имам най-много опит, но и успехи. Неслучайно в лидерските двубои победих. Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, от които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя", каза лидерът на ГЕРБ.

"Ще се дръпна като премиер и депутат, да видим дали ще забравят Бойко Борисов. Влади Горанов ще стои в централата с мен", посочи Борисов и призова съпартийците си да са "много отговорни". 

Парламентарната група в новото Народно събрание ще се казва ГЕРБ-СДС. Ще има министър от СДС в предложения от ГЕРБ кабинет.

Десислава Атанасова ще ръководи парламентарната група, а Цвета Караянчева ще бъде предложена отново за председател на парламента. "Те няма да я приемат и ще я предложим за зам.-председател", уточни Борисов.

На парламентарните избори Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. След като спечели депутатско място, той обяви, че ще стане и член на партията.

Митов започва политическата си кариера в ДСБ, където през годините е заемал и поста на зам.-председател на партията. През 2012 година я напуска и се присъединява „Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева. През 2014 година Митов влиза и в изпълнителната власт като министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. А след това – в кабинета "Борисов 2" запазва поста си на министър на външните работи. 


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар