Зима

Зима
Пролет

20 април 2021 г.

Президентът връчи мандата на ГЕРБ

Румен Радев: Очаквам в срок от 7 дни да предложите състав на МС, който да отговори на очакванията за справедливост, социална закрила и икономически растеж 

 

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителството на ГЕРБ, партията която получи най-много гласове на изборите на 4 април.

Кандидатът за премиер е Даниел Митов.

„Очаквам в срок от 7 дни да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на очакванията за справедливост, социална закрила и икономически растеж. Правителство, което да ръководи страната и да я изведе от настоящата криза“, обърна се към него държавният глава, цитиран от Dnes.bg.

По-рано от болницата, където се намира заради спешна операция, премиерът в оставка Бойко Борисов съобщи състава на кабинета, който ще предложи ГЕРБ-СДС.

В него влизат осем нови лица, останалите запазват министерските постове от правителството Борисов 3.

Томислав Дончев ще отговаря за еврофондовете.
Румен Христов - вицепремиер и министър на отбраната, Костадин Ангелов - министър на здравеопазването, Христо Терзийски - министър на вътрешните работи, Екатерина Захариева - външен министър, Кирил Ананиев - министър на финансите, Красимир Вълчев - министър на образованието, Любен Дилов-син - министър на туризма, Александър Иванов - министър на регионалното развитие и благоустройството, Деница Сачева - социален министър, Десислава Ахладова - министър на правосъдието, Десислава Танева - министър на земеделието, Жечо Станков - министър на икономиката, Делян Добрев - министър на енергетиката, Красен Кралев - министър на спорта, Калин Вельов - министър на културата, Ивелина Василева - министър на околната среда и водите, Росен Желязков - министър на транспорта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар