Зима

Зима
Пролет

21 април 2021 г.

Слави, братиньо, турни им го това правителство!

Да ги видим тогава кой кого ще подкрепя „в името на кризата“, „в името на държавата“ и тъй нататък тинтири минтири, джурла бурла... 

 

Слави, братиньо, понеже не се издържа вече таз демокрация да се крепи само на раменцата на един Николай Хаджигенов, дето е на ръба да скъса менискус от жертване, моля ти се, направи го министър поне за един ден, че да мирясаме всичките.

На каквото си щеш, министър да е. Що галфони станаха министри, че един Хаджигенов няма да го изтраем, айде бе, по-смешен е даже от Дани Ръбъла.

И понеже, като гледаме как всичките леят крокодилски сълзи в името на държавата, в името на „съгласието“ „извънсистемно“, пък всите опънали баджаци на Сараите, и понеже тя, тая държава, дето ту я има, ту я нема, турни им го с едно хард правителство, че да ги видим тогава кой кого ще подкрепя „в името на кризата“, „в името на държавата“ и тъй нататък тинтири минтири, джурла бурла, отзад. Поне да си направиш кефа преди тъй и тъй неизбежните предсрочни избори.

Например, като това –

Проект за правителство:

Министър председател: Цветелина Бориславова – хем костовистите и дадоха банка, хем боковистите ще я подкрепят, все пак бивша изгора, хем сараистите ще си затраят, щото де що е банка, като мандра им е.

Може и Петя Славова – а може и финансов министър да я сложиш.

Министър на културата трябва да е Тошко Йорданов. „Щото м@ка и ще е@а“. И за медиите да отговаря.

Министър на регионалното развитие може да е Велико Желев „Хидсрострой“ – и костовистите са яли от паницата му, и сараистите, и бесепарите, и де кой се сетиш. Няма кой да не го подкрепи.

Министър по еврофондовете – Данчо Ментата. Израсна това момче, че и до богослов дори. Ще превърта кинтите и с молитви.

Министър на отбраната – Арман Бабикян. Той и без това не излиза от американското посолство, така че няма нужда да се явява даже пред строя. Първи ще го пуснем на война с Путин, щото е смел колкото Капон на квадрат.

Като казахме Капон, Мария Капон – министър външните работи. Тя пък понеже е биз бизе с Израел, заедно с Арман може и Русия да превземат, ако не ги отрови някой преди това с рукола.

Но за да ги опазим, министър на вътрешните работи ще турим – Таки.

Нищо, че е в Дубай. Той и Черепа е в Дубай. Ще имаме изнесено звено, което ще управлява дистанционно главния секретар на МВР, който смирено предлагаме да е Маджо.

Министър на финансите – Делян Пеевски. Кой каквото ще да говори, извънсистемни и системни ще го подкрепят, щото всичките са яли и продължават да ядат от дисагите му. А и разбира от финансите, нет вопроса.

Министър на правосъдието – Николай Хаджигенов, няма как, туй момче ще се поболей ако не е министър поне за един ден.

Министър на околната среда и водите – може и да е Мая Манолова, тая само с язовирите още не се е спретнала. Ще направи ревизия и ако не се удави, Пеевски ще и отпусне задължително ресурс за водно колело на „Руски паметник“.

Министър на енергетиката – може направо да си внесем от Америка. Питай Мустафата, тя ще го достави на момента.

Министър на спорта – Венци Стефанов. Синхронично с Маджо като главен секретар на МВР.

Министър на икономиката – оня твоя от „Биг Брадър“ Кирчо. Квито цифри му кажеш, такива ще пише. Много е послушно момчето. Чак не смее да гъкне.

Министър туризма – Ченков. Ти знаеш кой е и ние знаем кой е. Ще свърши работа. На бърза ръка, тумба лумба.

Социален министър – ген. Атанас Атанасов. Колкото пъти на едно изречение каже „Вижте…“, толкоз пенсии ще увеличи.

Министър на образованието – Криско. Няма нужда да се поясняваме.

Министър на здравеопазването – ген. Мутафчийски, аре сега да го видим какви ще ги приказва, ти като си му Чорбаджия.

Говорител на правителството – Софи Маринова. След Севда все е нещо.


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар