Зима

Зима
Пролет

20 април 2021 г.

Гражданинът с кабинета

Време да се съобразим с желанието на Бойко Борисов и да го забравим като министър-председател. А шоуто, смешките и шегичките, нека си ги продължи, ако ще му е до смях и закачки... 

 

Лидерът на ГЕРБ, премиер в оставка, в отпуск, в болничен... вече десет пъти заяви, че не е каквото е. 

Той е обикновен гражданин и в качеството си на такъв продължава с постановките в социалните мрежи. Настоява медиите да го забравят, но в същото време не го свърта - иска да се покаже, да осмее противниците, пък и да омаловажи досегашните си партньори.

Директно от болницата, Бойко Борисов предложи странна конфигурация, която нарече проектокабинет. Бързането на обикновения гражданин да го представи часове преди президентът да връчи мандата, отново е действие "напук". А иначе, останали без мнозинство в пленарната зала, от ГЕРБ май са готови на всичко, но не и на нещо сериозно..

Ръководителят им определи председателя на "Има такъв народ" Слави Трифонов като най-добър шоумен и подчерта, че го обича. Изглежда предварително бе решил и той да го удари на шоу та белким двамата намерят общ език.

Вярно, че в България циркът винаги е бил на почит, само че дори и у нас някои неща си имат граници. Като аргументи за предложените фигури в правителството на ГЕРБ-СДС Борисов изброяваше: "евроатлантическа насоченост", "младо лице",  "най-добрият барабанист" ... Впрочем  двама кандидати за министри се открояваха над останалите - Любен Дилов-син - един от първите сценаристи в предаванията на Трифонов и Калин Вельов - барабанист в "Ку-Ку бенд".

"Мисля, че като писател и културтрегер малко могат да те надговорят. А туризмът е пропаганда", обърна се гражданинът Борисов към сина, обявявайки номинацията му за министър на туризма.

"Много си добър в надсвирването. Постоянно питат музикантите къде са и ние трябва да даваме отпор", беше коментарът пък по повод предложението Калин Вельов да оглави културното министерство.

Майтапите са си майтапи, но главните участници в болничното шоу не бяха нито тези двамата, нито Даниел Митов, когото гласят за премиер. Всичко се въртеше около Борисов, който в понеделник претърпя операция на менискуса след футболна травма.

"Казвах още на Станишев - спри ги тия Мая и Корнелия, излез ти. Истерични, злобни жени. Сега те и Капон, и още двама мъже. Искат да викат и да направят патаклама в парламента", коментира болния гражданин решението на парламента, което го задължи да отиде в пленарната зала. После пак мина към сатирата: "Слави Трифонов сега трябва да говори. Можем да се подкрепяме, аз куцам с десния, той с левия крак".

Така де и с "Атака" и НФСБ не било лесно, но да не бъде излъчено правителство сега значи, че се бяга от отговорност. Колкото до своята отговорност да отиде в парламента, гражданинът Борисов осмя няколко пъти. Похвали обаче номинираните за министри и заради дрехите им - били колоритни, модерни. После тръгна по болничните стаи да обяснява на пациенти колко пъти се е оперирал и да си прави снимки с персонала.

Май наистина е време да се съобразим с желанието на Бойко Борисов и да се опитаме да го забравим като министър-председател. Доколкото е възможно. А шоуто, смешките и шегичките, нека си ги продължи, ако ще му е до смях и закачки.

Лошото е, че последствията от неговото управление ще ни тежат още дълго.


Бетина Мутишева, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар