Зима

Зима
Пролет

31 май 2021 г.

В Слънчев бряг са притеснени заради анулираните чартъри от Беларус

Десетки хотели по морето са разчитали да запълнят базите си c туристи от източноевропейската страна 

 

Новината за анулираните чартъри от Беларус до Варна и Бургас силно притеснява туристическия бранш у нас. 

Причината е това, че Украйна затвори въздушното си пространство заради скандала c приземяването на пътническия самолет в Минск и задържането на журналиста и опозиционер Роман Протасевич.

Туристите от Беларус са основен пазар в най-големия морски курорт у нас Слънчев бряг. Ситуацията е силно притеснителна, тъй като над 20 хотела по морето остават затворени.

"Тези хора не са виновни. Те трябва да дойдат при нас. Това е основният поток от туристи, които можем да очакваме плюс българите. Ще загубим всички. Една част от колегите няма да отворят. Най-лошото е, че дестинацията втора година ще бъде полупразна и ако така продължава трябва да затворим дестинацията", заяви хотелиерът Веселин Налбантов, цитиран от БНТ.

Всички полети за началото на юни от Беларус до летищата в Бургас и Варна ca анулирани, въпреки че ca били пълни. Чартърната програма се отлага за след 18 юни, като ще се търси вариант за пренасочване и изпълнение на полетите през Русия.

Десетки хотели по морето са разчитали да запълнят базите си c туристи от източноевропейската страна. Сега обаче много от тях ще останат празни. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар