Зима

Зима
Пролет

10 май 2021 г.

Надпреварата за върха в Примера дивисион: между вълнението и "срама на видеоповторенията"

"Грабеж", "огромен скандал" и "срам", пише мадридският "Марка" 

 

Дузпа, дадена за единия отбор, е отменена след преглед на видеоповторенията (VAR) и е отсъдена такава за другия.

Тази ситуация от заключителните минути на мача между "Реал" (Мадрид) и "Севиля" (2:2) предизвика широко обсъждане в Испания. Вероятно при други обстоятелства вниманието не би било толкова голямо. Но когато три кръга преди края четирите отбора в челото са събрани в шест точки разлика, е различно.

След оспорваните мачове от почивните дни "Атлетико" (Мадрид) остава начело със 77 точки, следван от "Реал" (Мадрид) и "Барселона" с по 75. Към тях може да бъде добавен и "Севиля", който е със 71.

"Грабеж", "огромен скандал" и "срам", пише мадридският "Марка". Изданието отбелязва, че след края на двубоя треньорът на шампионите Зинедин Зидан за пръв път е бил видян да влиза в спор със съдиите. Медиите допълват, че намесата на технологията може да изиграе решителна роля в определянето на първенеца.

Погледите са насочени към 75-ата минута. Тогава съдията свири дузпа за "Реал", но след това прегледа чрез VAR положение от предишната атака и даде дузпа в отсрещното наказателно поле заради игра с ръка на Едер Милитао.

Иван Ракитич вкара дузпата за "Севиля" и отборът поведе за втори път. "Реал" стигна до равенство в добавеното време след автогола на Диего Карлос.

Така шампионите изпуснаха възможността при победа да се окажат във водеща роля в надпреварата за титлата.

"Изобщо не разбирам. Ако има нарушение за игра с ръка на Милитао, то трябва да има същото и в наша полза", каза Зидан, като насочи вниманието към положение от първото полувреме, в което белите искаха дузпа.

"Никога не говоря за съдиите, но сега съм ядосан. В крайна сметка това е положението и думите ми няма да променят нищо. Радостен съм от начина, по който отборът ми игра. Заслужавахме повече, тъй като бяхме забележителни през втората част", заяви французинът, цитиран от Dnevnik.bg.

Спортният директор на "Реал" Емилио Бутрагеньо се върна по-назад и заяви, че през март на отбора не е била дадена дузпа срещу "Атлетико" за игра с ръка на Фелипе. "Нямаме много късмет с подобни положения. Бяхме в такива ситуации няколко пъти през сезона и още веднъж решението е срещу нас." По думите му решението е имало ключово значение за развоя на мача със "Севиля".

Програмата до края на сезона:

"Атлетико" (Мадрид) (77 точки): "Реал сосиедад " (домакин), "Осасуна" (домакин), "Валядолид" (гост)

"Реал" (Мадрид) (75): "Гранада" (г), "Атлетик" (Билбао) (г), "Виляреал" (д)

"Барселона" (75): "Леванте" (г), "Селта" (д), "Ейбар" (г)

"Севиля" (71): "Валенсия" (д), "Виляреал" (г), "Алавес" (д)

За пръв път Зинедин Зидан показа недоволство към работата на съдиите

Няма коментари:

Публикуване на коментар